Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilavlar - Makarnalar
facebook bağlan


Bezelyeli Makarna Kubbesi

Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Bezelyeli Makarna Kubbesi konusu , Bezelyeli Makarna Kubbesi Malzemeler : • Yarım paket fırın makarna • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri • 100 gr konserve bezelye • 6 çorba kaşığı ılık su • 1 soğan ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.10.2012, 14:20   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bezelyeli Makarna Kubbesi



Bezelyeli Makarna Kubbesi


Malzemeler :

• Yarım paket fırın makarna
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
• 100 gr konserve bezelye
• 6 çorba kaşığı ılık su
• 1 soğan
• 1 dilim dana jambon
• 45 gr margarin
• 3 çorba kaşığı galeta unu
• 1 yumurta
• 2 çorba kaşığı su

Beşamel sos için:

• 15 çay bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 15 gr margarin

Süsleme için:

• 4-5 dal frenk soğanı


yemeğinin hazırlanışı:

Soğanı soyup kıyın Jambonu küp küp doğrayın Margarini oda ısısında yumuşatın

Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin Jambonu ekleyip kavurun Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin

Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün

Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin

Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin

Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün

Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın

__________________




Herkes kendi içine baksın.

Alaz'mm ♡
Mavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Mavi
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:10