|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Mengen Pilavı tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.10.2012, 14:22 | #1 (permalink) |
| Mengen Pilavı tarifi Mengen Pilavı tarifi Malzemeler Yarım Kg Pirinç 250 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Adet Soğan 3 Adet Domates 200 gr Mantar 1 Bağ Dereotu, 250 gr Tereyağı 100 gr Ceviz İçi 8 Su Bardağı Su 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Karabiber Yapılışı 1-Pirinci seçtikten sonra yıkayıp ılık suda 1 saat bekletin. 2-Islattığınız pirincin suyunu ara sıra süzüp değiştirerek pirincin nişastasını yıkayın. 3-Soğanlarımızı gayet ince olacak şekilde kıyın. 4-Domateslerin kabuklarını alın ve küçük küçük küp şeklinde doğrayın. 4-Mantarları ve dereotunu ince ince kıyın. 5-Tereyağının yarısını tencereye koyup eritin. 6-Soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. 7-Kuzu kuşbaşınıda soğanlara ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun. 8-Domatesleri ve mantarlarıda tencereye koyup karıştırın, 5 dakika karıştırarak kavurun. 9-Suyu ekleyin ve üzerine birikecek olan köpüğü bir kaşıkla alın,yarım saat pişirin. 10-Etler biraz pişince tuzunu,şekerini ve pirincinide ekleyin. 11-25 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. 12-Tereyağınızın diğeryarısını bir tavada kızdırın ve diğer malzemeleri kızgın yağa ekleyin ocaktan alın,karıştırın ve pilavınızın üzerine gezdirin. 13-Pilavı dinlenmeye bırakın. Yemeğiniz servise hazırdır. alıntı
__________________ Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |