Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Pilavlar - Makarnalar (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/)
-   -   Akasya Pilavı (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/11725-akasya-pilavi.html)

Mavi 16.10.2012 14:23

Akasya Pilavı
 
Akasya Pilavı Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz

Hazırlanışı

* Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
* Margarini tencereye alın.
* Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
* Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
* Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
* Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
* Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
* Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
* Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
* Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
* Tuzunu ayarlayın.
* Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
* Kaynayınca pirinci içine atın.
* Suyunu çekene dek pişirin.
* Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.


alıntı


Saat: 00:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.