|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Mişoriz (Büryan) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.10.2012, 14:25 | #1 (permalink) |
| Mişoriz (Büryan) Mişoriz (Büryan) Arnavutlar arasında bayram sabahlarının vazgeçilmez yemeği Miş me oriz=Anlamı pirinç ile et veya büryan olarak da bilinir malzemeler: kişi sayısı kadar tavuk eti parçası but olabilir. (isteğe göre tavuk veya kırmızı et; kuzu, koyun veya oğlak kullanılabilir) : bir baş kuru soğan :zeytin yağı gereken kadar : pirinç kaç kişilik olacak kadarsa kararı yapan bilir. tavuklar önceden kayanatılır suyu kullanılır.Pirince normal su kullanılmaz. yapılışı zeytin yağı konur . kuru soğan doğranır ince bicimde pembeleşinceye kadar zeytin yağında kızarır sonra pirinç dökülür. tavuk suyu pirincin üzerine eklenir sonra üzerine etler eklenir vede pişmeye bırakılır suyunu çekinceye kadar bir ara çıkarılır ve kuru nane ekilir, bir 5-10 dak. daha fırında piştikten sonra afiyetle yenilir.
__________________ Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |