Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Pilavlar - Makarnalar (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/)
-   -   Aşurelik buğday pilavı (https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/151128-asurelik-bugday-pilavi.html)

Cohen 15.04.2015 22:06

Aşurelik buğday pilavı
 
Aşurelik buğday pilavı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 adet havuç
5-6 dal nane
Üstüne gelecek kadar sıcak su
Tuz

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp, buğdayın üzerine geçecek kadar su ilave edin ve ocağa oturtun. Diğer taraftan eti bir tencereye alın. Et suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekince tereyağı ve yemeklik doğramış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene dek kavurup, jülyen doğranmış havucu katın. Biraz karıştırıp ocaktan alın. Diğer tenceredeki aşurelik buğday yarı yarıya suyunu çekince etli harcı üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Arada kontrol ederek ve gerekirse sıcak su ilave ederek, buğday yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını iyice kısıp, suyunu tamamen çektirin. Ocağı kapatıp, kıyılmış nane ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 18:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.