|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Zerdeçal Ve Sarımsaklı Pirinç Pilavı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
04.06.2013, 11:53 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Zerdeçal Ve Sarımsaklı Pirinç Pilavı Malzemeler : 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı zerdeçal 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 1 veya 1.5 su bardağı su (pirincin türüne göre değişiyor) Tuz Hazırlanışı : Sıvı yağ pilav tenceresinde ısıtılır ve sarımsak ile zerdeçal hafif kavrulur. Margarin eklenir, ve eriyince pirinç ilave edilir. Biraz kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilir. Kaynadıktan sonra ocağın altı en kısık dereceye getirilir. Pilav suyunu iyice çekene kadar hiç karıştırılmadan ağzı kapalı pişirilir. 5-10 dakika dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |