Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Psikoloji (https://www.forumaski.com/psikoloji/)
-   -   Öğretim Programı ve Müfredat Programı (https://www.forumaski.com/psikoloji/86279-ogretim-programi-ve-mufredat-programi.html)

SrKn 23.01.2014 20:58

Öğretim Programı ve Müfredat Programı
 
Öğretim Programı ve Müfredat Programı
Öğretim programı, kpss eğitim bilimleri program geliştirme dersinin eğitim programı içinde yer almaktadır. Öğretim programı, öğrenene okulda ya da okul dışında kazandırılması planlanan bir dersle ilgili öğrenme yaşantıları düzeneğidir.

”Nasıl?” sorusuna odaklanan öğretim programı bir uygulamadır. Stratejilere, yöntemlere, öğretmen niteliklerine odaklanır.

Eğitim programı bir plan ya da tasarı iken öğretim programı bir uygulamadır. Bu özelliğiyle eğitim programından ayrılmaktadır.
Kpss eğitim bilimleri içinde yer alan öğretim programı, beceriye ve uygulamaya ağırlık tanıyan, bilgi ve becerinin eğitim programının amaçları doğrultusunda planlı bir biçimde öğrenciye kazandırılması hedefleyen program çeşididir. Bir kademedeki tüm derslerle ilgili okul içi ve okul dışı gerçekleştirilecek öğretim etkinliklerinin tümüdür.

Bu programı bir dersin öğretimiyle ilgilidir.
İstendik davranışların gerçekleşmesi için davranışların ders düzeyinde planlanması ve uygulanması olan öğretim programı, belirlenenlerin nasıl uygulanacağının düzenlenmesiyle de ilgilidir.

Eğitim programı neyin nasıl yapılacağını belirlerken, öğretim programı belirlenenlerin nasıl uygulanacağıyla ilgilenir. Kpss sorularında bu ayrıma dikkat edelim.
Öğretim Programı Genel Hedefleri

Kpss eğitim bilimleri program geliştirme içindeki öğretim programları öğrenciye kazandırılmasını istediği bazı hedefleri de barındırmaktadır.

Eleştirel düşünme
Yaratıcı düşünme
İletişim becerileri
Araştırma ve sorgulama
Girişimcilik
Türkçeyi doğru ve etkili kullanma
Problem çözme becerisi
Bilgi teknolojilerini kullanma becerisi gibi hedefleri içermektedir.
Genel bir özetle öğretim programı, belli bir öğretim kademesindeki sınıflarda ve derslerde, eğitim programının amaçları doğrultusunda belirlenen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik okul ya da okul dışında bireye kazandırılması planlanan tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir.

Kpss eğitim bilimleri program geliştirme dersinde program çeşitleri eğitim programı, öğretim programı, müfredat programı, ders programı ve örtük program konularından oluşmaktadır. Eğitim programı ve öğretim programının konu anlatımı tamamlanmıştır. Şimdi Müfredat Programı nedir onu inceleyelim.

Müfredat Programı

Müfredat programı ders ve ders içeriklerinin gösterildiği program türüdür. Müfredat programı, ders programı ya da ders planı ile karıştırılmamalıdır.
alıntıdır.


Saat: 11:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.