Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Psikoloji (https://www.forumaski.com/psikoloji/)
-   -   Keşke Dememek Için Hedefe Odaklanın (https://www.forumaski.com/psikoloji/87452-keske-dememek-icin-hedefe-odaklanin.html)

Perii 27.01.2014 18:06

Keşke Dememek Için Hedefe Odaklanın
 
Keşke Dememek Için Hedefe Odaklanın

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hepimizin birçok hayali olmuştur, bu hayallerimizden vazgeçmişizdir birçok kere ve bununla birlikte başarısızlığa uğrayıp keşkeleri yaşamışızdır hep geçmişimizde… Aslında sizde başarabilirsiniz. Nasıl mı? “Ya yapamazsam” demeyi kafanızdan atıp, hayallerinizi hedefe çevirip, başarıya inanırsanız siz de başarabilirsiniz…

Siz de Başarabilirsiniz!
Sadece alçaktan uçmayı becerebilen bir martı bile, isteyince yüksekten uçmayı başarabiliyorsa siz neden hedeflerinize ulaşamayasınız? Ben başarı yolunda umutlarını tüketmiş, vasıfsız bir üniversite mezunu olarak görüyordum kendimi, ta ki “Martı” hikayesini okuyana dek!

Hikayeyi özetlemem gerekirse; Martı yükseklerde uçamayan, düşük hızda uçabilen ve karanlıkta uçamayan bir kuş türüdür. Bir martı sürüsünün içinde öyle bir martı ki, martıların yaşama sebebini çok anlamsız bulur. Çünkü ona göre martı da bir kuş ise, kanatları varsa neden daha yüksek hızda ve neden daha yüksekten uçmasın ki?

Neden sadece hep deniz seviyesinde uçup balıkçıların kokuşmuş balıklarını avlasınlar ki? Bu martı yaşamındaki bu anlamsızlıkları söküp atmak için, hep daha yüksekten ve çok hızlı uçabilmek için devamlı uğraşır uğraşır, hatta sürüsünden kovulmasına rağmen bu hedefinden asla vazgeçmez ve sonunda başarır. Çünkü bu martı başarıya inanır, başarısızlığa değil…

Benim de birçok hayallerim vardı. Birçoğu gerçek oldu, birçoğu ise toz oldu uçtu. Ama şöyle bir durum var, ben artık hayallerime hayal demiyorum, hedeflerim diyorum. Çünkü hayallerimiz zihnimizde bize her şeyi yaşatır, bulutların üstünde yürütür ve başarmak için çaba gösterme isteği doğurmaz bizde. Hedef dediğimizde ise başarmak için hırs ve istek doğar bizde.

Ben şimdi 24 yaşındayım, 24 yıllık yaşantıma batığımda meğer ne çok başarısızlığa inanmışım, meğer ne kadar çok ya yapamazlarım olmuş! Bununla birlikte meğer ne çok “KEŞKELERİM” olmuş.

Şimdi ise inançlarım doğrultusunda başarıya giden yolda emin adımlarla yürüyorum, nasıl mı? İlk olarak hayallerime hedeflerim adı verdim, sonra kendimde, ruhumda, düşüncelerimde neleri değiştirmem gerektiğinin listesini çıkarttım, sonra ya yapamazsam demek yerine başarıya inandım, başarısızlığa değil… Artık önümün ne kadar aydınlık olduğunu görebiliyorum ve kendimi değerli kılıyorum, çünkü buna inanıyorum!

Son olarak hani derler ya inanmak başarmanın yarısıdır diye, Hayır! “İnanmak başarmanın ta kendisidir”.



Saat: 11:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.