Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Psikoloji (https://www.forumaski.com/psikoloji/)
-   -   Biz Bazen Bilmesek de Beyin Bilir (https://www.forumaski.com/psikoloji/99650-biz-bazen-bilmesek-de-beyin-bilir.html)

Jineps 26.03.2014 14:22

Biz Bazen Bilmesek de Beyin Bilir
 
Biz Bazen Bilmesek de Beyin Bilir

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Klinik Psikolog Amber Dalmaz Urfalı


Şu beyin zeki organ. Kapalı kutu falan da değil. Basbayağı etkisi ortada. Ama gören gözler için.
Çocuklar ve anne babalarla ilişkiler söz konusu olduğunda, son dönem çalışmalar artık psikolojinin nörobiyolojik temelleri üzerinde durmakta. Bebeklikten bu yana, içinde bulunulan ailedeki yetişkinlerin "beyinlerinden yansıyanlar", çocuğun kendiliğini geliştiriyor, aynı zamanda çevresindeki yetişkinlerin "beyinlerini" etkiliyor. Bebeğin kendiliğini oluşturan en esas birim olan beyin, gelişmek ve büyümek için bir yetişkin beynine ihtiyaç duymakta. İnsan insana ilişkiyle büyürüz derken aslında, "beyin beyine ilişkiyle" büyüyoruz dersek bu yanlış olmaz.
Bizlerin, doğumumuzdan hatta doğumumuzdan çok daha önceden itibaren kendilik gelişimimiz başlıyor. İlişkisel bir yapıyla dünyaya geliyoruz. Son dönemde, genetik bilimi araştırmacıları da, kendilik gelişiminde genlerden çok, ilişkiler ve kaliteli temas deneyimlerinin, çocuklar üzerinde ne kadar yoğun etkili olduğu üzerinde durmaya başladı. Yaşadığı ilişkilerden sağladığı deneyimler yoluyla zihinlerinde şekillenen algılar, bir çocuğun kendiliğinin büyüme ve gelişmesindeki en önemli şey.


Saat: 18:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.