Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/10761-yildizlarin-parlak-saclarinin-sirri-ne.html)

Jaqen 30.09.2012 07:12

Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne?
 
Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne?

Harper's Bazaar

Herkesin hayalini kurduğu muhteşem uzunluktaki sağlıklı saçlar için uzmanların önerilerine kulak verin.
Chloé’nin sonbahar-kış defilesinde ışıklar yanıp modeller yürümeye başladığında şovu seyreden bütün kadınlar aynı şeyi düşünüyordu;
“Ben de saçlarımın böyle olmasını istiyorum.” Upuzun parlak ve attıkları her adımda hareket eden mükemmel saçlar…
Chloé defilesindeki bu göz alıcı saçlar ünlü saç stilisti Luigi Murenu'nun imzasını taşıyor.
Podyumdaki bu harika saçlara gerçek hayatta nasıl sahip olabiliriz? İlginç ama saçınızın cinsi nasıl olursa olsun aynı kurallar
aslında herkes için geçerli. Saçınıza ne kadar az şey yaparsanızo kadar sağlıklı olur ve çok daha fazla uzar. İşe saçlar için adeta
bir işkence olan saç maşanızı bir kenara bırakarak başlayabilirsiniz.

ZEYNEP BEŞERLER / Oyuncu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Saç kesimi: “Kesim için Seda Kuaför’den Doğan Dedeci'yi tercih ediyorum"
Boya için: “Saçlarımın boyasını da Doğan Dedeci yapıyor.”
Bakım için: “Ayda birkez kuaförde profesyonel Kérastase bakımı yaptırıyorum."
Vazgeçilmezi: "Kérastase Oleo-Relax serum sürüyorum."
Besin Takviyesi: “Düzenli olarak Biotin tableti alıyorum.”

SAÇ DERİNİZİ İHMAL ETMEYİN
Saçları her gece yüz kez fırçalamanın eski zamanlara ait bir güzellik hurafesi olduğu düşünülürken artık bu ritüelin ardında bir gerçeklik payı olduğu biliniyor. Fırçanın kılları saç derisine temas ettiğinde bu bölgedeki kan dolaşımının artmasına neden oluyor bu da saç telinin daha çok beslenmesini ve daha hızlı uzamasını sağlıyor. İşin sırrı saç teline zarar veren metal ve sentetik fırçalar yerine gerçek kıldan yapılmış olanları tercih etmekte gizli. Saç telinin ucu ikiye ayrılır ve bir süre sonra koparak düşerse hepimizin bildiği saç kırıkları oluşur ve bu da saçın uzamasını engeller. Doğal fırçalar saç kırıklarını önlemede diğerlerine oranla çok daha güvenli. Müşteri portföyünde birçok Hollywood yıldızı bulunan ünlü saç stilisti Mark Townsend “Fırçanın kıllarının neden yapıldığı çok önemlidir” diyor. "Ben her zaman Mason Pearson’ın hayvan kılından yapılan fırçalarını kullanıyorum ve bütün müşterilerime de tavsiye ediyorum.”Saç derisindeki kan dolaşımını uyarmak için başka yöntemler terapiler de var. Bunlardan biride şu sıralar New York’un en popüler saç bakımlarından biri olan saç masajı. Saçların daha çabuk uzamasını sağladığı düşünülen bu terapiden bir güzellik merkezine gitmeden kendi evinizde de faydalanabilirsiniz. Kafa derisine masaj yapmak saç köklerini uyarmak için tasarlanmış olan ve içeriğinde biberiyeokaliptus ve limon özleri bulunan Phyto Phytopolleine Universal Elixir’i deneyin.

GIORGINA CHAPMAN /Tasarımcı
Saç kesimi: “New York’taki Frederic Fekkai salonundan Renato Campora. Marchesa’nın podyum saçlarını yaratmak için Renato’yla beraber çalışıyoruz."
Vazgeçilmezi: “JohnMasters’ın Organics Evening Primrose şampuanı."
Gizli silahı: “Hamileyken aldığım vitaminler sayesinde saçlarım daha önce hiç olmadıkları kadar uzun ve parlaktı. O yüzden daha sonra da bu vitaminleri kullanmaya devam ettim.”

BESİN TAKVİYELERİNE YATIRIM YAPIN

Zayıf saçları güçlendirmek söz konusu olduğunda yapacağınız en akıllıca şey besin takviyelerinden destek almak olacaktır. Kötü beslenildiğinde ve vücut ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerden mahrum bırakıldığında bundan ilk etkilenen saçlardır.
Drew Barrymore ve Olivia Wilde gibi yıldızlarlarla çalışan ünlü beslenme uzmanı Kimberly Synder “Biotin takviyeleri saçlarda harikalar yaratıyor”diyor. “Bu takviyeleri alan müşterilerim saçlarında büyük fark gördüklerini söylüyorlar. Hepsinin ortak düşüncesi de saçlarının eskisine oranla daha çabuk uzadığı.” Uzmanlar bir çeşit B vitamini olan Biotin’i tek başına almak yerine vücut tarafından daha kolay emilebilen B kompleksi takviyesi kullanmayı öneriyor.
İçinde doğal balık proteinleri C vitamini bulunan Viviscal de ünlüler saç stilistleri ve mankenler arasında son derece popüler olan başka bir besin takviyesi. Deneyenler bu takviyeleri düzenli olarak altı ay boyunca kullandıklarında saçlarının kalitesinde belirgin bir düzelme olduğunu daha yumuşak ve parlak göründüğünü eskisine oranla daha çabuk uzadığını söylüyorlar. Liv Tyler da Bazaar'a verdiği bir röportajda arkadaşlarından övgüsünü çok duyduğu için bu takviyeleri düzenli olarak kullandığını açıklamıştı.

BYRDIE BELL / Oyuncu

Saç kesimi: “Birçok arkadaşıma hala çok garip geliyor ama saçlarımı kendim kesiyorum. Kırıklar konusunda biraz saplantılı olduğum için en az ayda birkez saç uçlarımdan birkaç santim alıyorum."
Boya uzmanı: “Saçlarımı senelerdir New York’taki Marie Robinson salonundan Marie Robinson’a boyatıyorum.”
Vazgeçilmezi: “Senelerdir Johnson’s bebek şampuanı kullanıyorum. Bird e Solano fön makinem olmadan hiçbir yere gitmem."
Besin takviyeleri: “Multi vitamin ve biotin takviyeleri alıyorum."
Gizli silahı: “Davines marka Alchemic Silver Conditioner saç kremi.”

KİMYASAL İŞLEMLERE DİKKAT
Saç telinize çeşitli sebeplerle zarar vermişseniz bunun düzeltilebilmesi ne yazık ki mümkün değil. Ancak o saç teli dökülüp yerine yenisi geldiğinde ve iyi bakıldığında kalitesi düzelir. Saçın daha parlak ve canlı görünmesi için fiziksel bazı etkenlerden doğru korunmalıyız. Transmed Estetik Merkezi’nden Melike Külahçı şöyle diyor: “Saçın rengini açmak defrize işlemi yaptırmak çok ıslakken kurutmak ve çok sık fön çektirmek saçların bir numaralı düşmanı. Saçın içeriğinin çoğu sudur; su dışarı alınırsa saç kurur cansızlaşır kırılgan hale gelir. Saç teli parlaklığını kaybettiğinde bu özelliğini geri kazandırmak çok zordur. Bu tarzda uygulanan işlemlerle saç köküne zarar vermezsiniz. Yeni çıkan saçlarınızı bu tür yıpranmalardan korursanız daha sağlıklı olacaklarına şüpheniz olmasın.” MM Bahçecik’ten İsmail Babuz da saç bir kere yıprandıktan sonra yapılacak bir şey olmadığı için özellikle kuaförünüzü seçerken çok dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. “Saçınıza saygılı ne yaptığını çok iyi bilen bir saç uzmanı koyu kahve saçlarınızın bir kerede sarıya dönmemesi gerektiğini iyi bilir. Böyle hatalı bir işlem saçlarınızı mahveder. Mesela bana Gisele’in fotoğrafıyla gelip aynı rengi isteyen çok kadın oluyor ama Gisele’in de o rengi yaklaşık bir yıl içinde beş-altı işlemden sonra elde ettiğini bilmiyorlar.”

DEFNE SAMYELİ / Sunucu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Saç kesimi: “Etiler Toni&Guy’dan hem kesim hem de boya için Ahmet Gümüş’e güveniyorum.”
Bakım için: “Haftada bir defa Phyto Phyto karite saç maskesi yapıyorum.”
Gizli Silahı: “Bir Londra seyahatimde aldığım Jose Eber Curling Iron. Sadece birkaç dakikada saçlarım kuaförden çıkmış gibi görünüyor.”

SAĞLIKLI DİYET UZUN SAÇLAR

Eğer saçlarınızın kalitesinde kalıcı ve olumlubir fark görmek istiyorsanız beslenmedüzeninizde değişiklikler yapmanız son dereceönemli. Ama unutmayın yeni diyetinizinfaydalarını görmek için birkaç ay sabretmenizgerekiyor. Mark Townshed “Saçınızın güzelliğiniyedikleriniz ve içtikleriniz belirler" diyor vemüşterilerinden biri olan Jessica Biel’i örnekveriyor. “Jessica’nın muhteşem bir saçı var vekendisi şimdiye kadar tanıdığım en sağlıklıinsanlardan biri. Bu yüzden de saçlarınıngüzelliğini diyetine bağlıyorum.” Gelelim dahasağlıklı saçlar için diyetinize eklemeniz gerekensaç dostu yiyeceklere. Ispanak semizotu gibiyeşil sebzeler sebum üretimini artıran A ve Cvitaminleri içerirler. Saçın daha parlak ve canlıgörünmesini sağlayan bu vitaminler adeta doğalbir saç maskesi gibidir. Tek fark saçlara dışarıdandeğil içeriden etki etmeleridir. Omega 3 yağasitleri çinko ve demir son derece zengin birbesin kaynağı olan kabak çekirdeği de saç dostubesinler arasında gelir. Oyuncu ve televizyoncuPadma Lakshmi uzun ve parlak saçlarınıngüzelliğini diyetindeki yumurta tavuk ve balık gibi proteinlere borçlu olduğunu söylüyor.

DAHA AZ YIKAYIN DAHA ÇOK NEMLENDİRİN

Saçınızı besleyen saçın kırılmasını önleyen doğal yağların da yok olmasına ve saçlarınızın kurumasına neden olur. Unutmayın; saçınız kırıklara karşı ne kadar dirençli olursa saçlarınızı uzatmak da o kadar kolay olur. İncelmiş uçları kestirmek zorunda kalmazsınız. Uzmanlar yıkanma seanslarınızı haftada bir ya da ikiye indirmeniz konusunda hemfikir. Dönem dönem tazelenmek için Fekkai Dry Shampoo gibi bir şampuan kullanabilirsiniz. Saçınızı yıkadığınızda ise sülfat içermeyen yumuşak formülleri tercih edin. Daha parlak ve daha uzun saçlar için önceliğiniz nemlendirme olmalı. MM Bahçecik’tenİsmail Babuz “Birçok kadında saç kremi fobisi var. Kremin saçlarını ağırlaştırdığını düşünüyorlar. Bunun nedeni ise saç kremini doğru uygulamamaları. Kremi saçın sadece uçlarına sürün kafa derisine kesinlikle yaklaşmayın” diyor. “Unutmayın saçlarınız ne kadar nemliyse o kadar dirençli olur. Bu arada hem şampuan hem saç kremi içeren ikisi bir arada ürünleri hiç önermiyorum. ”Julia Roberts’ın muhteşem saçlarının ardındaki isim olan Serge Normant “Zengin saç kremleri yoğun nem maskeleri saç bakım rutininizin bir parçası olmalı” diyor. "Saçınızı henüz kremliyken tararsanız düğümlenmesini ve duş sonrası karışmış saçınızı fırçalamaya çalıştığınızda oluşacak kırıkları önlemiş olursunuz” diyor.

ELISA SEDNAOUI / Oyuncu
Saç kesimi: “Saçımın yakınına makasla yaklaşma izni olan tek bir insan var o da Serge Normant at John Frieda salonundan Serge Normant.”
Boya uzmanı: “Yine Serge Normantat John Frieda’dan Gina Gilbert.”
Vazgeçilmezleri: “Moroccanoil şampuan ve saç kremi.”
Gizli silahı: “Serge Normant Metamorphosis saç bakımı.”

PARLAKLIĞI ARTIRIN
Anında daha parlak saçlar için Liv Tyler’ın başvurduğu yöntemi deneyebilirsiniz; “Duştan çıkmadan önce saçımı soğuk suyla yıkıyorum. Soğuk su saçlarımın normalden çok daha parlak olmasını sağlıyor.” Mark Townsend aynı şeyi müşterilerinin saçları için de uyguladığını söylüyor. “Soğuk su saçta şok etkisi yaratır ve kütikülün kapanmasını sağlar. Kütikül kapandığında saç teli pürüzsüzleşir ve ışığı dahaiyi yansıtır." Unutmayın; parlak saçlar her zaman daha canlı görünür. Serge Normant kuaför salonlarında uygulanan parlaklık veren bakımların bir çözüm olarak görülmemesi gerektiğini söylüyor. “Bu bakımlar kütikülü yatıştırdıkları halde saç derisinin kurumasına neden olabilirler.” Ekstra ışıltı için bu bakımları özel bir geceden önce yaptırabilirsiniz ama daha sağlıklı bir parlaklık için gündelik saç bakım rutininize Dove Nourishing Oil Care gibi durulanmayan bir bakım kremi ekleyin.

GERÇEKÇİ OLUN
Uzun saçlara sahip olmak istiyorsunuz peki saç saçınızın kalitesi buna müsait mi? Eğer saçlarınız ince telli ve çabuk kırılıyorsa kısa bir kesimi tercih etmelisiniz. Jennifer Garner’ın saç stilisti Oscar Blandi “Saçınızın uzunluğunu saçınızın kalınlığına göre belirlemesiniz” diyor. Eğer kalın telli saçlarınız varsa uzun saçın keyfini çıkarabilirsiniz.

PADMA LAKSHMI / Oyuncu
Saç kesimi: “New York’taki John Sahag salonundan Jutta Weiss.”
Vazgeçilmezi: “Leonor Greyl’in saç maskeleri.
”Besin takviyesi: “Düzenli olarak biotin alıyorum.”

Gizli silahı: “Saçımın parklaklığını anneannemin saç derisi bakımına borçluyum. Bir miktar jojoba yağını mikro dalgada ısıtın ve saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Kalan yağı saçınıza sürün saçlarınızı örüp yatın ve ertesi sabah yıkayın.”

DAHA GÜR SAÇLAR İÇİN

Saç bakımı konusunda yapılanen büyük hata daha gür ve kalın telli görünmeleri için saçlara çok fazla ürün sürmek.
Liv Tyler’ın saç stilisti Dan Sharp “Saçınıza ne kadar çok ürün sürerseniz o kadar basık ve hacimsiz görünür” diyor. Saçı sönükleştiren yoğun saç kremleri yerine Kérastase Paris Nutritive Lait Vital Conditioner gibi hafif formülleri tercih edin. John Frieda Luxurious Volume Refresher gibi hacim verici ürünlerden de destek alabilirsiniz. Ve unutmayın saç kesiminiz ve kullandığınız fön makinesi de önemli. İyonlu saç kurutma makineleri bütün saçlarda iyi sonuç veriyor. Saç stilistinizden boyuna hiç dokunmadan saçınıza kat yapmasını isteyebilirsiniz. Sharp“Bu ekstra hareket saçınızın daha gür görünmesini sağlayacaktır” diyor.

MAŞAYI BİR KENARA BIRAKIN
Saç uzmanları saç maşası ve fön makinesinin haftada iki-üç defadan fazla kullanılmamasını öneriyor. Çünkü cansız ve kuru saçların en baş nedeni ısının saç teline zarar vermesi. Saç gurusu Oribe “Kadınların upuzun parlak ve muhteşem saçlar yerine cansız donuk saçlara sahip olmasının nedeni her gün sıcak şekillendirme aletleri kullanmalarıdır” diyor ve ekliyor; “Fön makinesi kullanırken saçınızın fazla ısınmasını ve kırılmasını önlemek için makineyi mümkün olduğunca saçtan uzak tutmaya çalışın.” Saçlarınızı ısının zarar verici etkilerinden korumak için tasarlanmış ürünler kullanmak da akıllıca olacaktır. Upuzun ve parlak saçlarıyla tanınan ünlü model Jacquelyn Jablonski saçını maşayla düzleştirdikten sonra Pantene’in saç kırıklarını önleyen serumunu sürdüğünü söylüyor. Eğer saçınızı düzleştirmek için maşa kullanıyorsanız saç uçlarınız yerine saç diplerinize odaklanın. Saç uçlara doğru inceldiği için ısıya karşı daha hassastır.

BERGÜZAR KOREL / Oyuncu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Saç stilisti: “Kesim boya ve bakım için butik bir saç salonuna Bebek’teki Uğur Alevyılmaz’a gidiyorum.”
Vazgeçilmezi: “Dove saç bakım maskesi.”
Gizli silahı: “Yaz aylarında eğer deniz kenarındaysam saçlarımı tuzlu bırakıyorum. Çok güzel şekil alıyor.”

YAŞ FAKTÖRÜ

Belli bir yaştan sonra uzun saçlardan vazgeçmeli miyiz yoksa keyfini çıkarmaya devam edebilir miyiz? Reese Witherspoon’un saç stilisti Mark Townsend “Belli bir yaşa geldiğinizde saçınızı kestirmeniz gerektiğini düşünmüyorum. Fakat olgun yaşlarda uzun saçlara sahip olmanın da birkaç püf noktası var” diyor ve bunun için yüzü çevreleyen katlardan destek almanızı öneriyor. “Kemik yapınızı vurgulayan ve yüzünüzü yukarı çeken doğru kesilmiş katlardan yardım alın. Eğer saçlarınız uzun düz ve katsız olursa bu sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir.”

Unutmamanız gereken şeylerden biri de yaşınız ilerledikçe saçınızın eskiye oranla daha kuru olacağıdır. Haftada en az bir kez saçınıza yoğun nem maskesi uygulayın.
Nem saçın pürüzsüzleşmesini böylece ışığı yansıtarak parlak görünmesini sağlar.

AERIN LAUDER / Estée Lauder’ın stil ve imaj direktörü
Fön için: “New York’taki Salih’e gidiyorum.”
Boya uzmanı: “New York’taki Paul Podlucky.”
Vazgeçilmezi: “Ojon Color sustain Color Revealing şampuan benim vazgeçilmezim.”
AERIN LAUDER / Estée Lauder’ın stil ve imaj direktörü
Fön için: “New York’taki Salih’e gidiyorum.”
Boya uzmanı: “New York’taki Paul Podlucky.”
Vazgeçilmezi: “Ojon Color sustain Color Revealing şampuan benim vazgeçilmezim.”

UZUNMUŞ GİBİ YAPIN
Daha uzun saçlara çabucak kavuşmak için kaynak yaptırmayı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Bu işlem hem pahalı hemde saça ciddi zararlar veriyor. Bunun yerine saçların anında daha uzun görünmesini
sağlayan basit tekniklerden yardım alın. Oribe “Saçınız ne kadar düz ise o kadar uzun görünür” diyor.
Düz yüzeyler ışığı çok daha iyi yansıttığı için saçlarınızın parlaklığı da artacaktır. Dalgalı saçlarınızı düzleştirerek
saçınızın 5-10 santim daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer dalgalı saçları seviyorsanız sadece saç dipleri ile uçlarını düzelterek ve orta bölümü maşayla kıvırarak hareketli
***** bir görünüm yaratabilirsiniz. Uzun at kuyrukları için işin sırrı saçınızı nereden topladığınızda yatıyor.
Unutmayın; at kuyruğunuzu ne kadar aşağıdan toplamayı tercih ederseniz o kadar uzun görünecektir

Perii 28.01.2015 15:27

Cevap: Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne?
 
Photosopla yapıyorlardır öyle güzel saç ben hiç görmüyorum sokaklarda düğünlerde bile o kadar parlak saç yok :D

Papatya 31.01.2017 18:00

Cevap: Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne?
 
Ne kadar bakım yapılsa da o kadar parlak olmuyor :p

Brisingr 02.01.2019 18:54

Cevap: Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne?
 
Saçlarımm ipek gibii :p
Şimdilik boya vs kullanmama gerek kalmadığı için memnunum saçlarımın ışıltısından fakat ileride nasıl olur bilemiyorum
Ama bu yıldızlar gibi kuaförlere servet ödeme gibi bir durum olmayacağı kesin :)

arif 02.01.2019 18:59

Cevap: Yıldızların Parlak Saçlarının Sırrı Ne?
 
Yıldızların parlak oluşundan olmasın :)


Saat: 01:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.