Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Fön mü düzleştirici mi (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/112739-fon-mu-duzlestirici-mi.html)

Bia 02.06.2014 18:20

Fön mü düzleştirici mi
 
Fön mü düzleştirici mi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kadınların günlük rutinlerinde en çok uğraştığı şeylerden birisi de saçları. Kabaran, elektiriklenen, şekli bozulan saçlarla her gün uğraşmak biz kadınlar için hiç kolay olmuyor. Saçlarla baş etmek içinse en çok tercih ettiğimiz yöntemler ise fön çekmek ve düzleştirmek oluyor. Tabi bu işlemleri uygularken saçımızın sağlığını da düşünmek zorundayız.
Peki en sık başvurduğumuz bu yöntemlerden hangisi daha pratik, hangisi daha sağlıklı?

Fön çekmek

Fön çekmenin en büyük dezavantajı saçları kurutuyor olması. Bu aslında halk arasında saçları yakıyor anlamına gelmekte. Doğru kullanılmadığında fön makinesinin verdiği sıcak hava ile nemini kaybeden saç kuruyor ve kırıklıyor. Böylece daha mat ve cansız saçlarınız oluyor.
Fakat piyasada olan pek çok bakım ürünü bunun önüne geçebiliyor. Fön çekmeyi tercih edenlerin mutlaka fön öncesinde ısının saça verdiği zararları önleyen ürünleri kullanmaları gerekiyor. Haftalık nem maskeleri de fönün kuruttuğu saçları yeniden canlandırıyor. Bu ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ürünün alkol içermemesi.



Düzleştirici kullanmak

Teknolojinin kadınlara en büyük armağanlarından biri olan düzleştiriciler pek çok kadına daha pratik geliyor. Evinizde, tek başınıza kolayca uygulayabiliyor olmanız büyük bir avantaj olsa da bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde fön işleminde olduğu gibi saçı kurutabiliyor, hatta saçın kökünden kopmasına bile neden olabiliyor.
Düzleştirici kullanırken tıpkı fönde olduğu gibi saçın nem dengesini koruymaya dikkat etmek gerekiyor. Düzleştirme öncesi ve sonrası bakım ürünleri kullanmak olumsuz etkileri en aza indiriyor.
Düzleştiricilerin en büyük avantajı teknolojiden sonuna kadar faydalanıyor olmaları. Kullandığınız düzleştirici ne kadar teknolojik olursa saçınıza o kadar az zarar veriyor. Hatta kimi düzleştirici işlem sırasında saçınıza bakım bile yapıyor. Artık piyasayada ısı ayarını ayarlayabilen, keratin uygulayan hatta düzleştirirken parlaklık katan makineler mevcut.


Tercih sizin...


Saat: 16:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.