Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saçların Güzel Olması İçin Napabilirim? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/122164-saclarin-guzel-olmasi-icin-napabilirim.html)

Bia 18.07.2014 16:16

Saçların Güzel Olması İçin Napabilirim?
 
Saçların Güzel Olması İçin Napabilirim?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Pek çok kadın aslında güzel saçlara sahip olarak doğar ve bu şekilde yaşamaya devam eder ancak saçların daha da güzel olması için yapılan bazı müdahaleler, uzun vadede maalesef sürekli işlem yapılmasını gerektirirler ve dolayısıyla saçların olması gerektiği gibi görünmek yerine kötü görünmelerine neden olurlar. Bu nedenle saçların yeniden orijinal sağlıklı hallerine döndürülmeleri yahut güzelleştirirken daha zararsız yöntemlere başvurulması gerekmektedir. Sizlere saçlarınızın tabiri caizse canına okumadan onları nasıl daha güzel hale getirebileceğinizden biraz bahsetmeye çalışacağız.

Dikkat etmeniz gereken konuların başında elbette fön çekme alışkanlığınız gelmektedir. Saçlarına her gün yüksek ısıda fön çeken veya çektiren kadınların daha sonra bu güzelliği devam ettirmek için föne daima ihtiyaç duydukları bilinmektedir. Halbuki özel günler haricinde saçlarınızı biraz daha kendi haline bırakır ve düşük sıcaklıktaki kurutma makinesi ile kurutursanız daha uzun süre sağlıklı kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Sürekli olarak aynı saç şampuanını ve bakım kremini kullanmak da saçlarınızın bir süre sonra bu malzemelerden etkilenmemesine neden olacaktır. Fakat malzemeleri değiştirirken tabii ki saçınıza uygun olmayan farklı tipteki ürünleri değil, yine kendi saç tipinize uygun olan fakat başka bir markanın başka bir formüle sahip şampuanını tercih etmelisiniz.

Ülkemizde maalesef duş alırken ya da banyo yaparken karşılaşılan en büyük yanlışlardan bir tanesi çok sıcak su kullanımıdır ve bilhassa kış aylarında daha da sıcak olarak kullanılan su maalesef saçlar üzerinde büyük olumsuz etkilere sahiptir. Hem aşırı yağlanma gibi bir yan etkisi olan sıcak su, aynı zamanda saçtaki hücrelerin de yapısının bozulmasına neden olur. Mümkün olduğunca ılık ve yazın da soğuk su ile saçlarınızı yıkamanız onların çok daha diri kalmalarını sağlayacaktır.

Saç diplerinin saçları daha iyi tutabilmek için güçlü olmaları gerekmektedir ve bu nedenle arada bir kendinize yavaş saç masajları yapmanız ve buradaki kan akışını güçlendirmeniz onları da kuvvetlendirecektir. Fakat saçlarınızın çok uzun olduğunu düşünüyorsanız saç diplerinin gücü daha da önem kazanmakta. Çünkü bu defa daha fazla ağırlığı ve kütleyi tutması gereken saç dipleri zamanla zarar göreceklerdir. Mümkün olduğunca saçtaki gereksiz uzunlukları aldırarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.


Saat: 01:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.