Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Türk Kadını Rujda Kırmızı Tutkunu (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/128608-turk-kadini-rujda-kirmizi-tutkunu.html)

Bia 30.08.2014 11:22

Türk Kadını Rujda Kırmızı Tutkunu
 
Türk Kadını Rujda Kırmızı Tutkunu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

AVON, geçtiğimiz yıl yapılan satışları doğrultusunda Türk kadınının makyaj alışkanlıklarını çıkardı. En çok göz makyajına ve ruja önem veren Türk kadınının dudak makyajında renk tercihi ise cesur kırmızı tonları…
AVON, satış oranları doğrultusunda Türk kadınının makyaj alışkanlıkları haritasını hazırladı. Satış oranları ve mevsimsel tüketici davranışları analiz edilerek oluşturulan harita, Türk kadınının kırmızıya olan tutkusunu ortaya koydu.

Çalışmaya göre genel makyaj eğilimlerinde Türk kadınları göz makyajına daha çok önem veriyor. Son dört yıldaki satışlar incelendiğinde toplam alışverişin %49’unu AVON’un yenilikçi göz makyajı ürünleri oluşturuyor. Kadınlar, çarpıcı bakışlar için AVON’un göz makyajı ürünlerini tercih ediyor.

Ürün bazında ise kadınlar en çok ruj alışverişi yapıyor. Satışların %20’si rujdan oluşuyor. Gözlere dikkat çekmek ve bakışlara derinlik katmak için %19 oranında göz kalemi ve %17 oranında maskara alışverişi yapılıyor. Bunları ise mükemmel bir cilt için fondöten (%6,4) ve göz makyajının vazgeçilmezi göz farı (%6,1) takip ediyor.


Renkler ve trendler
Renk konusunda Türk kadınları klasik tonları tercih ediyor. Ruj renginde ise cesur ve enerjik kırmızıdan vazgeçmiyor. Son iki yılda sezon trendlerine uygun renkler tercih edilmeye başlansa da kırmızı ve tonları tahtını diğer renklere bırakmıyor.

Kadınlar el ve ayaklarında da göz alıcı renklere önem veriyor. Ojede de yine kadınların tercihi pembe ve kırmızı tonlarından yana. Son dört yılda pembe tonlarının daha çok tercih edildiği ojede pembeyi kırmızı tonları takip ediyor. Allıkta da Türk kadınları doğal pembe tonlarını kullanıyor.
Avon; kadınların parfüm alışkanlıkları da incelendi. Buna göre kadınların favorisi çiçeksi kokular.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren AVON Türkiye Genel Müdürü Angela Cretu, “Yaptığımız çalışmalar, Türkiye’de kadınların %29’unun her gün ruj sürdüğünü gösteriyor. Bu neredeyse her üç kadından biri demek, dolayısıyla en çok satılan ürünümüzün ruj olması araştırma sonuçlarının doğruluğuna vurgu yapıyor. Aslında Türkiye’deki kadınlar, dünyadaki tüm kadınlarla ortak bir makyaj alışkanlığı sergiliyor. Dünya genelinde de saniyede 4 AVON ruj satılıyor. Güçlü, canlı ve cesur renk tonlarını bir araya getirdiğimiz ruj serilerimizde, dünya kadınlarına olduğu gibi Türk kadınlarına da muhteşem dudaklar için ilham veriyoruz” diye konuştu.

AVON olarak 20 yılı aşkın süredir Türkiye’de kadınların, hem kendilerini hem de hayatlarını güzelleştiklerini belirten Cretu, “AVON, Türkiye’de kozmetik deyince akla ilk gelen markalardan biri. Bu sorumlulukla ürün satış rakamlarımızdan yola çıkarak yaptığımız analizlerde Türk kadınının makyaj eğilimlerini yorumladık. Göz makyajına önem veren ve rujda kırmızıdan vazgeçmeyen Türk kadınlarının kişisel bakıma olan ilgisi de gün geçtikçe artıyor. Bunu sezon trendlerini takip etmelerine ve kişisel bakım konusunda artan farkındalığa bağlıyoruz. AVON olarak sunduğumuz yüksek kaliteli geniş bir ürün yelpazesi ile kadınların bakımlı görünmelerine ve iyi hissetmelerine yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dünya kozmetik pazarı ile Türkiye’de sektörün gelişimi hakkında da bilgi veren Angela Cretu, “Euromonitor 2011 araştırmasına göre Fransa’da kişi başı kozmetik harcaması 201,2, İngiltere’de 191,4, İspanya’da 175,5, Almanya’da 170,2, Suudi Arabistan’da 85 dolar iken, Türkiye’de bu rakam sadece 34,2 dolar. Ancak son yıllarda bu rakamlarda yükselen bir trend gözlemliyoruz” diye konuştu.


Saat: 09:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.