Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saç Boyası Alerjisi Nasıl Geçer? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159643-sac-boyasi-alerjisi-nasil-gecer.html)

DeRDeST 10.07.2015 04:10

Saç Boyası Alerjisi Nasıl Geçer?
 
Saç Boyası Alerjisi Nasıl Geçer?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Saç boyamak günümüzde yaygınlaşarak devam etmektedir. Artık çevremizde, sokakta, alışveriş merkezinde her renkten saçları görebilmek mümkün. Kadınlar kendilerini daha farklı görebilmek ve mutlu olmak için saç renklerinde değişim yapıyor. Saçın bakımlı olması güzelliğin bir göstergesi halini almış durumda. Tabii ki bu artışa erkekler de katkıda bulunuyor. Beyazlarını kapamak isteyen erkekler çaresi saç boyalarında arıyor.

Günümüzde boyalı saçlar gittikçe artmakta hatta yakında doğal saçları da geçeceğe benziyor. Bu saç boyama telaşının yanı sıra boya firmaları da farklı renk tonları ve doğal renkleri yapabilmek uğruna kıyasıya bir yarış içerisindeler. Müşterilerini cezbedecek renkler için çaba göstermekteler. Çeşit çeşit boya reklamlarıyla bu yarışta öne geçme çabasındalar. Fakat bu çalışmaların ve yarışın sonucunda birçok kadın hüsrana uğrayıp mutsuz olmaktadır. Günümüzde saç boyaları kullanımı arttıkça bu alerjiyle baş etmek zorunda kalanların sayısı da giderek artmaktadır. Bazı kadınlar saç rengini belirli sıklıkta değiştirebilmektedir. Bundan dolayı kimisi ilk denemede saç boyası alerjisiyle karşı karşıya kalabilmektedir.

Saç boyası alerjisi; genellikle kişinin bağışıklık sisteminin boyanın içerisindeki bir ve ya birkaç maddeye alerjik tepki vermesinden kaynaklanıyor. Bu tarz alerjiler boya haricinde birçok maddeye karşıda görülmekte. Boya içerisinde en sık alerjiye sebep olan ise PPD adlı maddedir. Boya tercihinizde buna önem vermeniz gerekir. İlk boyamada her hangi bir alerjik bulguya rastlamasanız bile daha sonra ki işlemlerinizde bu alerjiye yakalanmanız mümkün.

Yapılan araştırmalara göre bu alerji, uzmanlar tarafından boyanan saçlarda, evde işlem gören saçlara oranla daha az görülmektedir. Özellikle saçınızı ilk defa boyayacaksanız bunu evde yapmamanız öneriliyor. Yani alerjiye yakalanmamak için ilk önlem saçlarınızı uzman ellere teslim etmek. Saçınızı ilk defa boyayacaksanız ve alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız çok pratik bir yöntemle bunu test edebilirsiniz. Saçınıza uygulayacağınız boyayı öncelikle dirsek içi ve kulak arkası gibi cildinizin hassas bölgelerine uygulayarak iki ile üç bekletiniz, bunun sonucunda alerjinin belirtileri olan ciltte, yüzde, kulaklarda; kızarıklık, yanma, kırmızı lekeler, kaşıntı gibi bulgulara rastlarsanız derhal boyayı bol su ile uzaklaştırmanız gerekiyor. Daha sonra bir uzmana danışarak bu bulguların iyileşmesi için çeşitli kremler ve antibiyotikler kullanabilirsiniz. Ayrıca saç boyasını seçerken içerisinde alerjiniz olan maddelerin olmamasına özen göstererek sorununuzu çözebilirsiniz.


Saat: 00:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.