Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Bal Nasıl Saç Uzatır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159644-bal-nasil-sac-uzatir.html)

DeRDeST 10.07.2015 04:12

Bal Nasıl Saç Uzatır?
 
Bal Nasıl Saç Uzatır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Balın bir çok faydasının bulunduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Düzenli bal kullanan insanlar da daha dinç ve sağlıklı olarak yaşayabilmektedir. Peki, balın bu kadar faydası varken saçlarımızın uzamasına da katkı sağlar mı? Uzun saçlara kavuşmak için bal tek başına yeterli olmasa da balın içindeki B1, B2, B5, B6 ve C vitaminleri saçın sağlıklı olmasına katkı sağlar. Bu sayede sağlıklı saç kırılmaz, kopmaz ve hızlı uzar.

Saçın sahip olması gereken PH değeri 4,5-5,5 arasındadır. PH değeri aşırı asidik veya bazik (pH 7<) olan saçlarda, saçı koruyan saç kütikülü açılır ve saç doğrudan dış etkenlere maruz kalarak zarar görür, bakteriler ve mantarlar görülür. Bu gibi durumlar saçın sağlığının bozulmasına, kırılmalara ve dökülmelere, uzamasının yavaşlamasına neden olur. Saçımız için kullanacağımız her ürünün PH değeri 4,5-5,5 arasında olmalıdır. Balın PH değeri 3,29-4,87 arasında değişmektedir. Balı saça tek başına uygulamak yerine PH değeri 5-6 arasında olan ürünlerle birleştirerek hem saçın PH dengesini sağlamış hem de balın saça olan nemlendirme etkisinden ve vitaminlerinden faydalanabilirsiniz. Saçlar sadece bir kez yapılan bakımlarla sağlığına kavuşamaz. Ayrıca saçlar şekillendirme ve kurutma işlemlerinde çok sıcağa maruz kalmış ve kimyasallar yüzünden çok yıpranmış halde ise daha dikkat etmelidir. Yıpranmalara neden olan işlemlerden ve ürünlerden kaçınılmalıdır. Böylece saçlarınıza yapacağımız bakımlar da daha etkili ve uzun vadeli olacaktır.

Yumurta sarısı, bal ve patates suyu ile hazırlanan ballı karışımı haftada 1 ya da 2 kez saçlarınıza uyguladığınızda çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Siz de bu tarifi uygulayarak sağlıklı saçlara kavuşabilir ve hızlı uzamasına katkı sağlayabilirsiniz. Yumurta sarısının içindeki biotin saçların güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Yumurta sarısının PH değeri 2-3 arasında değişmektedir. Patates suyunu özeliği büyük olmakla beraber PH değeri 5-6 oranında değişmektedir. Bunlarla elde edeceğimiz karışım hem saçınız için çok besleyici hem de PH değeri saçınızın doğal dengesini korumaktadır. Balın vitaminleri, nemlendirme özelliği, PH değerinin saçınıza çok yakın olmasıyla saçlarımız sağlığına kavuşmaktadır. Böylece saçlarımızın hızlı uzamasına önemli katkı sağlayabilirsiniz.


Saat: 14:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.