Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Her Gün Saç Yıkamak Zararlı mı? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159785-her-gun-sac-yikamak-zararli-mi.html)

DeRDeST 11.07.2015 04:11

Her Gün Saç Yıkamak Zararlı mı?
 
Her Gün Saç Yıkamak Zararlı mı?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Normal bir şekilde taramayla ya da yıkamayla saç fazla yıpranmaz. Bazı işlemler sonucunda saçta kırılmalar ve kopmalar başlar. Bunun için saça düzenli bakım yapılması gerekir. Bu bakım içerisinde saçları her gün yıkamanın zararlı olup olmadığını sizlere aktaracağız.

Saçlarınızın rengini açmak istediğinizde kuaförler saç açıcı yani oryal denilen bir madde kullanırlar. Bu madde de saçları mahveder. Saçlar eski canlılığını yitirir. Doğallığını kaybeder. Bu gibi durumlarda saçın iyi bir bakıma ihtiyacı olabilir. Uzmanların da dediği gibi saçlar kuru iken taranmamalıdır. Nemli olduğunda saç daha esnektir. Bu yüzden saçlar nemli iken taranmalıdır. Fön, düzleştirici, maşa gibi sıcak işlemlerden kaçınılmalıdır. Saça çok fazla sıcak işlemler uygulandığında saç yıpranır. Çok sık renk değiştirmek ya da kaynak saç kullanımı da aynı şekilde zararlıdır.

Saçları her gün yıkamak zararlı değildir. Ancak bol miktarda şampuan kullanımı zararlıdır. Saçın derisi kurur ve saç nemini kaybeder. Böyle olduğunda da saçta kırılmalar başlar. Saçların yıkanmasında şampuan seçimi de çok önemlidir. Saça uygun şampuan seçilmelidir. Şampuanın kalitesini çok köpürmesinden anlayamayız. Saç derisinin fazla kurumaması için içerisinde nemlendirici bulunan şampuanlar tercih edilmelidir. Dış ortamlardan yapışan isler, kirler saçların parlaklığını kaybettirirler. Bu yüzden saçlar belirli aralıklarla yıkanmalıdır. Ancak sabun ve şampuanın içerisinde bulunan deterjan özellikli maddeler dış ortamdan gelen kirleri temizlerken diğer yandan da saç üzerindeki yağ tabakasının çözülmesine neden olur.

Yıkama çok sık olduğunda bu yağ tabakası kendini yenileyemez. Saçta donuk ve mat bir görünüm ortaya çıkar. Bu yüzden eğer saçlar yağlı ise gün aşırı ya da haftada iki kere kuru ise seyrek bir şekilde saçlar yıkanmalıdır. Eğer her gün saçlar yıkanırsa saç diplerinde olması gereken doğal yağ dengesi bozulur ve bunun sonucunda saçlarda oluşan kuruluk, dökülme gibi nedenler, kepek türleri mantar gibi bir çok etkene neden olur.

Bir çok insan her gün işe giderken saçlarına jöle tarzı ürünler, sprey gibi saç bakım maddelerini sürerler. Bundan dolayı her akşam saçlarını yıkarlar. Bu da saçların arınıp yıpranmasına neden olur. İnsanlar bu alışkanlıklarından vazgeçerlerse saçları yıpranmamış ve doğal halinde kalır. Saçlardaki yağ tabakası yok olduğu durumda saçlar eskisi gibi tutunamaz ve dökülme sorunu ortaya çıkar.

Bu yüzden saçlar her gün değil, saç tipine uygun bir şekilde ve uygun bir şampuanla yıkanmalıdır. Eğer her gün yıkanılması gerekiyorsa da az miktarda şampuan kullanılmalıdır.


Saat: 08:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.