Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saçı Kestirmek Saçı Ne Kadar Uzatır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159790-saci-kestirmek-saci-ne-kadar-uzatir.html)

DeRDeST 11.07.2015 04:24

Saçı Kestirmek Saçı Ne Kadar Uzatır?
 
Saçı Kestirmek Saçı Ne Kadar Uzatır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bakım yapmak zaman alan bir süreçtir. Özellikle konu saç bakımıysa, belli zaman aralıklarına dayanır. Saç yıpranmaları ya da saçın rutin bakımı periyodik bir süreyi kapsar.

Saçın sürekli olarak şekillendirilmesi, saça zarar verir. Bu zarar saç uçlarında meydana gelen kırılmalardır. Saçın kırılması, saç yapısının kalınlaşmasını da sağlar. Saç günlük olarak yıkansa bile yüksek sıcaklık saçı çok yıpratır. Ayrıca saç boyaları da saçı yıpratan ve saç yapısına zarar veren unsurlardandır. Bu yüzden genellikle doğal saç rengini kullanmak, en sağlıklı olandır.

Maşa ve düzleştiricilerin kadınlara sağladıkları kolaylıklar göz ardı edilemez. Fakat saç yıpranmalarında en çok rol oynayan unsurlar da maşa ve düzleştiricilerdir. Bu nedenle saçların olabildiğince az zarar görmesi ve yıpranma sürelerinin gecikmesi için maşa ve düzleştirici kullanımına dikkat edilmelidir.

Saçı yıpratan her şey saçın uzamasında da etkilidir. Bakımsız ve yıpranmış saçlar geç uzar. Bu nedenle saça bakım yapmak saçın uzaması açısından da faydalıdır. Fakat saçın uzama süresi saç yapısına ya da daha farklı sebepler de dayanmaktadır.

Peki, saç kestirmek saçı uzatır mı? Öncelikle saç belli aralıklarla kestirilmeye ihtiyaç duyar. Kestirilmediği süre içerisinde de uzaması yavaşlar. Periyodik olarak saç kestirmenin saç sağlığı açısından faydaları büyüktür. Çok miktarda kestirilmesine gerek yoktur. Yıpranan kısımlardan bir miktar kestirilmesi yeterli olacaktır.

Saç kestirmek saçın uzamasını destekler. Yıpranan kısımların hemen kestirilmesi gerekir. Böylece daha sağlıklı saç uçlarıyla birlikte, saçın uzaması da kolaylaşır. Fakat saç kestirmenin garanti olarak saç uzatır denemez. Saç yapısı saçın erken ya da geç uzaması konusunda farklılık gösterir.bu sebeple alternatif yöntemlere başvurulabilir. Bu yöntemler özellikle doğal olursa daha iyi olacaktır.

Saçların uzaması için ayrıca bitkisel ürünler de kullanılabilir. Özellikle zeytinyağının saç için avantajları göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle saça zeytinyağı sürüp, saç bakımı yapılabilir. Çok sık tekrarlamaya gerek yoktur. Ayrıca badem yağı da saçı besler ve saçın gürleşip erken uzamasına yardımcı olur. Uygulama tipi zeytinyağı gibidir. Saç köklerine sürülmelidir. Saçta fazla bekletilmeden yıkanmalıdır. Bunun dışında güvenirliği olmayan, saçın erken uzaması için satılan şampuanlar kullanılmamalıdır.


Saat: 12:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.