Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saç Diplerine Masaj Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/159792-sac-diplerine-masaj-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 11.07.2015 04:31

Saç Diplerine Masaj Nasıl Yapılır?
 
Saç Diplerine Masaj Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Saç bakımında önemli bir yeri tutan saç diplerine masaj yapmanın birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle yapılan bu masajlar kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandıracağından zamanla saç dökülmesinin azalmasına, kafa derisindeki yağ dengesinin düzenli çalışmasına ve buna bağlı olarak sağlıklı saçlara kavuşulmasını sağlayacaktır. Yapılması kolay olan bu masaj ayrıca rahatlamayı ve baş üzerindeki gerginliğin atılmasını da sağlayacaktır.

Saç Diplerine Masaj Nasıl Yapılır?

Öncelikle rahat pozisyonda oturun. Saçlarınız temiz ve kuru olmalıdır. Daha sonra iki elinizi kafanızın iki yanına parmaklarınız açık olarak yerleştirin. Parmak uçlarıyla saç ortasından dairesel hareketler ile ovmaya başlayıp, bu şekilde aşağıya kadar ovalamaya devam edin. Bunu yaparken parmaklarınızı başınızdan ayırmadan, nazik ve yumuşak hareketlerle sürekli parmak uçlarınızı çalıştırın.

Bir diğer yöntemde ise esansiyel yağlar kullanarak masaj yapmaktır. Bunun için kafa derisine oldukça faydaları bulunan yağlar kullanmak iyi bir çözüm olacaktır. Örneğin kepek sorununuz varsa çay ağacı yağı ya da lavanta yağı kullanın. Saç dökülmesi varsa biberiye veya nane yağı, saçlarınız kuruysa papatya yağı gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Ufak bir kasenin içerisine koyduğunuz bu yağlardan birisi ile masaja başlamadan önce saçlarınızı arkadan öne, önden arkaya doğru iyice fırçalayarak kan dolaşımını arttırın. Daha sonra bir miktar parmak uçlarınza aldığınız yağı alın kısmındaki saç derisinden başlayarak ufak, dairesel hareketlerle iyice yedirerek masaj yapın. Yağ azaldığı zaman tekrar ilave ederek tüm kafa derinize masaj yaparak yayın. Daha sonra ısıtılmış yumuşak bir havlu ile başınızı sarıp 10 dakika bekletin. Sonrasında saçlarınızı şampuanla yıkayıp durulayın. Haftada bir gün bu masajı uygulamak saç derinizin beslenmesine, gerginliğin azaltılmasına ve daha sağlıklı saçların çıkmasına faydalı olacaktır.

Saçlarınızı banyo yaparken şampuanlama aşamasında parmak uçları ile yine dairesel hareketlerle 2-3 dakika masaj yaparak şampuanı yedirin. Bunu her banyoda alışkanlık haline getirmek zamanla saç veya saç derisi ile yaşanılan sorunları en aza indirecek ve daha sağlıklı,canlı saçların çıkmasını sağlayacaktır.


Saat: 09:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.