Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Saç Kremi Hangi Sıklıkta Kullanılır? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/160111-sac-kremi-hangi-siklikta-kullanilir.html)

DeRDeST 13.07.2015 03:38

Saç Kremi Hangi Sıklıkta Kullanılır?
 
Saç Kremi Hangi Sıklıkta Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bütün gün toza, neme ve sıcağa maruz kalan saçlar zamanla yıpranmaktadır. Tüm bu faktörlere karşı direncini yitiren saç, bakımsız ve cansız görünebilir. Kusursuz görünmek için ise saçların payı büyüktür. Yıpranan saçları doğal güzelliğine kavuşturmak için, bakım yapmak şarttır.

Kadınlar için saçlar çok önemlidir. Reklamlarda bile hacimle rüzgarda dalgalanan saçlara dikkat çekilir. Hal böyle olunca bir çok saç bakım ürünü geliştirilmiş ve satışa sunulmuştur. Saç şampuanları, sabunlar, kremler, serumlar ve daha onlarca ürün. Hepsinin ortak amacı bakımlı ve sağlıklı görünen saçlardır.

Saç bakımı için yapılması gereken şey çok kolaydır. Saçlar sık yıkanmalı ve saç tipine uygun şampuan ya da sabun tercih edilmelidir. Bunun dışında bir de saç kremi vardır.

Saç kremi, banyodan sonra ıslak saçlara uygulanır. Bir miktar saç kremi alınarak saça hafif hafif sürerek yedirilir. Bir süre beklendikten sonra saç durulanabilir. Saç kreminin amacı saçı yumuşatmak ve saça ipeksi görünüm vermektir. Fakat saç kreminin olumsuz bir tarafı vardır. Saç kremi çok yağlı bir yağıya sahiptir. Bu nedenle sık kullanılmamalıdır. Her banyodan sonra değil de iki ya da üçüncü seferde kullanılmalıdır. Olabildiğince az kullanılmalı ve sürdükten sonra suyla durulanmalıdır.

Her insanın saç yapısı aynı değildir. Başka birine faydalı olan saç kremi diğerine iyi gelmeyebilir. Bu yüzden dikkat edilmelidir. Mesela saç kremi bazı insanlarda kepek oluşumuna neden olabilir. Böyle durumlarda saç kremi kullanılmamalıdır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de, saç kreminin şampuanla aynı marka olmasıdır. Markalar şampuan ve saç kremini uyumlu ürettikleri için bu konuya dikkat edilmelidir. Şampuan farklı marka olup saç kremi farklı marka olursa, saça farklı reaksiyon gösterebilir. Sık olarak karşılaşılan bir durumdur. Daha çok saç dökülmesine neden olur.

Özetleyecek olursak, saç kremi kullanırken çok sık kullanmamaya özen gösterilmelidir. İki ya da üç banyoda bir kullanılmalıdır. Ayrıca duştan sonra kullanılmamalıdır. Saça sürüldükten sonra, bir süre beklenmelidir. Bekleme süresi fazla uzun olmamalıdır. Daha sonra suyla iyice durulanmalıdır. Eğer beklenmeyen bir sonuçla karşılaşılırsa krem bırakılmalı ve kullanmaya devam edilmemelidir.


Saat: 19:31

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.