Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Buğday Yağının Saça Faydaları (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/160519-bugday-yaginin-saca-faydalari.html)

DeRDeST 15.07.2015 04:06

Buğday Yağının Saça Faydaları
 
Buğday Yağının Saça Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Parlak, güçlü ve hacimli saçlara sahip olabilmek için saçlara bakım yapmak ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağlamak gerekmektedir. Saçlar bakımlı olmadığı zaman güneşten, kurutma makinesinden ve hava kirliliğinden dolayı yıpranıp kurumaktadır. Tekrar sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarınıza bakım yapmalısınız. Doğal kürler saçlarınızı onarırken aynı zamanda canlı, güçlü ve kolay şekil alan saçlar oluşmasını da sağlarlar. Doğal bakım kürlerinden birisi de buğday yağıdır. Buğday yağı ile saçlarınıza bakım yapabilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz.

Çevresel faktörlerle kuruyan saç, saç uçlarının kırılmasına, kabarmasına ve elektriklenmesine neden olur. Saçı bu etkilerden koruyan saç derisinde üretilen yağlardır. Saç uzadıkça bu yağlar saç uçlarına kadar iletilemez ve bunun sonucunda saçlar olumsuz şekillerde etkilenir. Burada devreye buğday yağı girmektedir. Buğday yağı yağ asitleri bakımından zengindir ve saç uçlarını nemlendirir. Saç uçlarını nemlendirerek saç ucu kuruluğuna bağlı kırıkları ve elektriklenmelerini ortadan kaldırır. Buğday yağı aynı zamanda bol miktarda E vitamini bakımından da zengindir. E vitamini de kendi başına saç derisinde üretilen yağların üretimini destekler ve saç köklerine iyi gelir. Buğday yağı aynı zamanda B vitaminlerince de oldukça zengindir. Vücuda giren B vitaminleri uygulanan bölgede kan akışını hızlandırır. Aynı zamanda hücre ve doku oluşumunu da destekleyen B vitaminince zengin buğday yağı saç dökülmesi yaşayan kişilere tavsiye edilmektedir.

Faydaları saçları nemlendirmek, güçlendirmek ve onarmak olan buğday yağını saçlara uygulamak da oldukça basittir. Yan etkileri olmadığından dolayı buğday yağı hergün saç uçlarına sürülebilir veya şampuanların içerisine bir kaç damla olacak şekilde eklenebilir. Buğday yağını saçınıza uygulamak için ise biraz buğday yağını parmaklarınızın ucuna alın ve saç uçlarınıza masaj yaparak iyice yedirin. Eğer saç deriniz fazla kuru ise haftada 1-2 defa buğday yağını saç diplerinize de sürerek kullanabilirsiniz. Buğday yağı taşıyıcı bir yağ olduğu için diğer uçucu yağlar ile birlikte karıştırılarak kullanılabilir. Böylece etkileri daha fazla arttırılabilir ve etki süresi uzatılabilir. Ayrıca buğday ve gluten alerjisi olanların buğday yağı kullanmaları tavsiye edilmez.


Saat: 11:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.