Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Doğum Sonrası Saç Dökülmesinin Nedenleri (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/160520-dogum-sonrasi-sac-dokulmesinin-nedenleri.html)

DeRDeST 15.07.2015 04:08

Doğum Sonrası Saç Dökülmesinin Nedenleri
 
Doğum Sonrası Saç Dökülmesinin Nedenleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hamilelik süreci hepimizin bildiği gibi beraberinde birçok fiziksel değişikliği de getirir. Anne adaylarının en korktuğu saç dökülmesi ise bu süreçte kaçınılmazdır. Belli önlemler almak yoluyla bu dökülmeler azaltılsa da tamamen ortadan kaldırılamaz. Anne adayının bu noktada dikkat etmesi gereken şey uygulamaların tümünün doğal içerikli olmasıdır. Bu sayede hem kendi sağlığını hem de bebeğinin sağlığını korumuş olur.

Peki hamilelik sonrası saç dökülmelerinin neden arttığını hiç düşündünüz mü?

Hamilelik boyunca hormonal değişiklikler hat safhadadır ve doğum gerçekleşene kadar bu değişim devam eder. Hormonlardaki bu değişimler saçları olumlu anlamda tetikler ve anne adayının saçlarında hızlı bir uzama hatta sağlıklı bir gürleşme gözlemlenir. Ancak bu süreç geçicidir. Doğum gerçekleşmesiyle beraber hormonal değişiklikler sonlanır ve hormonlar hızla eski değerlerine döner. Hormonların eski değerlerine dönüşleri gerçekleşene kadarki süreçte (doğum sonrasında bu kişiden kişiye göre değişiklik gösterir, kiminde 2 ay kadar sürerken kiminde daha kısa ya da daha uzun sürebilir) Saçlar sağlıklı görünümlerini korur. Ancak bu güzel rüya hormon seviyelerinin tamamen normale dönmesiyle son bulur ve saçlar bir anda cansızlaşır, hatta hızlı saç kayıpları başlar.

Uzun süre dökülme evresi yaşamayan saçlar artık dökülme evresine girer, anne hızlı ve toplu saç kayıpları yaşar. Ancak bu süreç kalıcı bir dökülme sreci değildir, aslına dönüş sürecidir ve doğaldır. Sadece toplu bir dökülme olduğu için anne bu dönemi panik halinde karşılar.

Hamileliğin bitmesiyle beraber anneyi zorlu bir alışma süreci beklemektedir. Uykusuzluk, stres, alışma dönemi, emzirme gibi zorlu aşamalarla denk gelen saç dökülmeleri biraz geç atlatılabilir. Bunun nedeni bahzettiğimiz zorluklarla aynı döneme denk geliyor olmasıdır.

Saç dökülmelerinin kısa sürede sonlanması için annenin protein ağırlıklı beslenmesi, buna ek olarak düzenli olarak sebze ve meyve tüketmesi ve yeterli miktarda demir alması gerekir.

Unutmayın ki geçici bir süreç olan doğum sonrası saç dökülmeleri kısa süre sonra eski haline dönecektir.


Saat: 18:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.