Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Dudak Kalemi Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/168045-dudak-kalemi-nasil-secilir.html)

DeRDeST 23.09.2015 17:37

Dudak Kalemi Nasıl Seçilir?
 
Dudak Kalemi Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dolgun ve şekilli dudaklara sahip olmak için kullanılan dudak kalemi, sürülen ruj ile renk geçiş farklarını ortadan kaldırmak amacıyla da kullanılır. İyi bir dudak kalemi;

Rujun ve parlatıcının daha kalıcı olmasını sağlar.

Rujun dağılıp kenarlara yayılmasını önler.

Dudakların uzun süre renkli kalmasını sağladığı için solgun görünümü ortadan kaldırır.

Dudağın şeklini ön plana çıkarır ve dudakları dolgun gösterir.

Dudak kalemi satın alırken genellikle kalemlerin renklerine bakılır ve kişi kalemin kendi cildinde bir probleme yol açabilme olasılığını pek önemsemez. Fakat dudak kalemi seçiminde belki de en önemli husus, dudak kalemi alırken seçilecek markanın kişiye uygun olup olmadığına dair bir ön araştırma yapmaktır. Aksi takdirde dudak çevresinde meydana gelen çeşitli rahatsızlıklar ile baş etmek zorunda kalınabilir. Ayrıca seçilecek kalemin rahat sürülebilir, yumuşak ve kalıcı bir kalem olmasına dikkat edilir.

Makyaj yapılırken seçilecek dudak kaleminin rengi ruj ile uyum içerisinde olmalıdır. Bunun için dudak kalemi sürülecek rujun tonlarında seçilmeye özen gösterilir. 90'larda rujdan daha koyu bir kalem kullanımı modaydı. Fakat bu kullanım şekli dudakları olduğundan küçük gösterir. Eğer kalemin rengi rujdan farklıysa seçimi bir iki ton açık renkte kalemlerden yana kullanmakta fayda vardır. Bu dudakları daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, parlak tonların aksine mat dudak kalemlerini tercih etmelidirler. Kalın dudaklara sahip kadınlar, dudak kalemini dudak çizgisinin biraz altından çizerek dudakların olduğundan daha ince görünmesini sağlayabilirler. İnce dudaklara sahip kadınlar ise dudakların olduğundan daha dolgun gözükebilmesi için parlak renkli dudak kalemlerini dudak çizgisinin biraz dışından çekebilirler. Dudaklarda doğal bir görünüm isteniyorsa tercih ten rengi ya da dudak rengine yakın renkte bir kalemden yana olmalıdır. Günlük makyajda keskin ve koyu renkte çekilen kalemler, dudakların doğallığını bozacağından günlük makyajda bundan kaçınılır. Daha yumuşak bir etki için dudak kaleminin ucunun sivri olmamasına dikkat edilir. Ayrıca kullanmadan önce dudak kalemi açılırsa daha rahat uygulanır. Çünkü dudak kalemlerinin içerisindeki balmumu, zamanla donup katılaşır. Dudak kalemi sürülürken taşırılan yerler, kapatıcıya sürülmüş herhangi bir fırçayla düzeltilir.


Saat: 15:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.