Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Kahkül Nasıl Şekillendirilir? (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/173970-kahkul-nasil-sekillendirilir.html)

EbruLi 02.01.2016 12:08

Kahkül Nasıl Şekillendirilir?
 
Kahkül Nasıl Şekillendirilir?

2016 saç modelleri,kahkül nasıl kullanılır,kahküle nasıl şekil verilir
perçem,yüz şekline göre kahkül modelleri



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Kahkül kestirmek ile tereddütlerimiz sadece “kahkül bana yakışır mı?”, “saç tipine uygun mu?” gibi konularla sınırlı değil.
Bunların yanına eklenebilecek en büyük tereddürlerden biri de “kahkül nasıl şekillendirilir?” konusundaki eksikliklerimiz.
İlki soruya karşı cevapları daha önceki yazılarda verdik.
Şimdi sıra geldi, kahkül nasıl şekillendirilir sorusu cevabına.



Sizlerin bana gerek sosyal medya üzerinden gerekse siteye bıraktığınız yorumlarda en çok ilettiğiniz sorulardan biriydi bugünkü konumuz. “Kahkül kestirmek istiyorum ama kahkül nasıl kullanılır, kahkül nasıl düzleştirilir, kısacası kahküle nasıl şekil verilir bilmediğim için cesaret edemiyorum” diyen pek çok takipçim olduğunu biliyorum. 2016 saç modelleri içinde kahküller ciddi bir yer bulmaya devam edeceğinden bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Kahkül şekillendirme yöntemlerini resimler ve videolar aracılığı ile detaylandıracağım ilerleyen sayfalarda ancak öncesinde kahkül kestirmeden önce bilmeniz gereken bir kaç noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.


1- Kahkül modeline göre kuaföre gitme sıklığınız değişecektir.
Özellikle küt kahküller en sık düzeltmeye ihtiyaç duyanlardır. Kahküllerinizin düzgün görünmesini istiyorsanız. Sık sık kuaföre düzeltme için uğramayı göze almalısınız.

2- Eğer saçlarınız düz değilse ve hep düz duran kahküller hayal ediyorsanız, her sabah kahküle şekil vermek için zamana ihtiyacınız olacağını da hesaba katın. Bu noktada içinizi rahatlatır mı bilmiyorum ama kıvırcık-dalgalı kahküller son zamanlarda oldukça trend.

3- İlk defa kestireceksiniz ve emin olamıyorsanız, orta bölümleri daha kısa olan yanlara doğru uzayan model kahkülleri deneyebilirsiniz. Eğer beğenmez ve hızlıca uzamasını istemeniz halinde, uzatma aşamasında şekilsiz gibi görünmez ve böylece uzadıkça saçın geri kalanına rahatça karışırlar.



4- Her ne kadar çabuk uzaması için bir sürü yöntemi deneseniz de mucizeler de bekleyemezsiniz. Bu yüzden kahkülleri gözünüzün önünden kaldıracak saç modellerini de biliyor olmanız gerekiyor. Şanslısınız ki bu yazımız da onları da bulacaksınız.

5- Kahküller, alnı geniş veya saçları düz olanların daha çok tercih ettiği, bir tür saç aksesuarıdır.
Yüz tipine uygun olan kahkül kesimleri yapıldığında güzelliğiniz için bir artıya sahip olacağınızı unutmayın. Çünkü aslında kahküller ile pek çok saç modeli türetebilirsiniz ki böylelikle çoğu zaman saçlarınızda başkaca bir saç aksesuarı kullanmaya ihtiyaç duymazsınız.



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Kahkül nasıl şekillendilir?

– Önce saçlarınız kuru bile olsa kahküllerinizi biraz ıslatmalısınız. Çok ıslak da olmamalı elbette. Fazla ıslattığınızı da fark ederseniz şekil verme işlemleri öncesi biraz kurutun.
– Saçlarınıza yakın mesafeden yüksek ısı uygulayacağınız için saçları ısıdan koruyacak, aynı zamanda parlaklık kazandıracak bir ürün kullanmanızı öneririm.
– Fırça seçimi de fön çekme işlemi sırasında önemlidir. Eğer kahküller uzunsa hafif bombeli bir şekil vermek daha iyi olacaktır. Bunun için kahküllün uzunluğuna uygun orta-ince bir fırça seçin. Eğer, burnunuza kadar gelen, yanlara doğru şekil verdiğiniz kahkülleriniz varsa kalın bir fırça ile daha kolay fön çekersiniz.
– Kahkülleriniz kaşlarınızın üzerindeyse, ki bunları kısa kahküller olarak nitelendirebiliriz, fırçalar saçı içe fazla kıvıracağı için sonuçta olduğundan kısa kahküller ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden saç düzleştirici kullanmakta fayda var.
– Kısa kahkülleri düzleştirici maşa ile şekillendirirken orta ısıda, saç diplerinden aşağı doğru maşayı yavaş yavaş çekin. Saçlarınız şekle alıştıktan sonra tek sefer bu işlemi yapmak bile yeterli olacaktır.
– Kahküllerine fırça ile fön çekerken önce saçların normal ayrılma çizgisinin tersine doğru tarayarak fön çekin. Daha sonra işlemi ters yönde tekrarlayın. Eğer belirli bir yöne doğru gitmekte ısrarcı kahkül tutamlarınız varsa onları, ayrıca tam tersi yöne doğru tarayarak fön çekin. Son olarak öne doğru fırçayla fön çekerek şekillendirme işleminize son verebilirsiniz.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


– Kahküle sahip olmanız demek her zaman klasik olan, alnınızı kapatan şekilde kullanmanız demek değil elbette. Sıklıkla tercih edilen kullanım şekillerinden biri de kahkülleri ortadan ayırarak veya hepsini tek tarafa doğru tarayarak kullanmaktır.

– Kahkülleri yukarıda bahsettiğim gibi yanlara doğru taramak istediğiniz zaman fön çekme şekliniz de değişmelidir. Nasıl fön çekildiğini anlatmanın veya göstermenin en iyi yolu da video olacağından sizin için bir video ekledim. Videoda seramik-iyonik yuvarlak fırça kullanılmış. Özellikle sabahları, zamanınızın az olduğu zamanlarda bu şekilde şekillendirebilirsiniz kahkülleri. Video aslında gayet açık ama oradaki önemli bir ipucundan özellikle bahsetmek istiyorum. Fırçaya saçı sarıp fön tuttuktan sonra hemen saçtan fırçayı ayırmıyor. Çünkü fırça (özelliği gereği de) halen sıcak olduğundan saçta soğumasına izin verilirken saçın şekli koruma süresi de uzatılmış oluyor. Video da hem fırça ile hem de şekillendirici maşa kullanılarak kahkül nasıl şekillendirilir anlatılmış.






– Kahküllere gözünüz alışıp, kullanmaya devam ettikten bir süre sonra, sürekli olarak alnı kapatan veya yanlara doğru taranan kahkül görüntüsünden sıkılabilirsiniz. Bu noktada kahkülleri nasıl gizleyebileceğinizi de bilmeniz gerekiyor.
– Kahkülleri gizlemenin en kolay yollarından biri onları geriye doğru, sprey yardımıyla taradıktan sonra bir saç bandı, fular gibi saç aksesuarları kullanmaktır. Özellikle kahkülleri şekillendirmeye vaktinizin olmadığı hallerde oldukça kurtarıcıdır.
– Kahküllerinizi toplamak için örgülerden de yararlanabilirsiniz. Özellikle saçın bir yanına doğru kahkülleri dahil ederek yapacağınız minik saç örgüleri hep şık bir görüntü verecek hem de kahkülleri ortadan kaldırmış olacaktır. Kahkülleri şekillendirmek ve kahkülleri kaldırmak için neler yapabileceğinizi gösteren aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.









Saat: 22:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.