Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Kabarık Saçları İndiren Krem - No Frizz (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/20692-kabarik-saclari-indiren-krem-no-frizz.html)

Mavi 06.12.2012 04:50

Kabarık Saçları İndiren Krem - No Frizz
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Buluş: Tıp tarihindeki en üretken mucitlerden biri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabarık saçları indirerek kadınların saç düzleştirme ürünlerine binlerce dolar harcamasını engelleyecek bir polimer keşfetti.
Prof. Robert Langer bu fikriyle 2 Milyon Dolardan Fazla kazandı.

Hikâyesi:
Dünyaca Ünlü Bilim Adamı
Robert Langer’ın beyni muhtemelen dünyadaki en güçlü beyinlerden biridir. MIT profesörünün doğum kontrol haplarından kalp kapakçıklarına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ambalajlama cihazlarına ve ultrason ilaç teslim sistemlerine kadar birçok alanda kendi adına yaklaşık 750 dünya geneli patenti var. 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]000’den fazla bilimsel yazısı var ve tarihte en çok adı geçen bilim adamı. 170’ten fazla büyük ödülü var ve onun teknolojilerinden üretilen ürünler sayısız insanın hayatını kurtardı. Ve 2 düzineden fazla şirketin kurulumunda başrolde o vardı.

Langer’ın buluşlarından biri şimdi güzellik dünyasında başları döndürüyor. Çünkü kabarık saçları indiren bir buluş buldu: PoliFloroEster adında suya dayanıklı bir polimer. Prof. Langer zorlu tıbbi ve biyoteknolojik zorluklara çözüm bulabiliyorsa o zaman mutlaka kabarık saçlar ile ilgili bir şey yapabilmeli.

Kötü Saç Günlerine Son
Kabarık saçlar kadınlar için büyük bir saç bakım sorunu olan yabani[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kontrolden çıkmış gibi görünen saçlardır. Bunun 2 sebebi nemlilik ve yüzey temasıdır; saç şeklini kaybeder çünkü su saç telinin içine girer ve onu genişletir. Birçok kadın büyük saçları utanç verici bulur ve sorunun köküne inebilmek için Langer ve ekibi zaten piyasada bulunan ve kıvırcık kabarık saçları düzleştirdiğini iddia eden bin tane ürünü denemiştir. Bilim adamları geleneksel anti-kabarıklık çözümlerinin ağırlık vererek saçı indiren silikona dayalı olduğunu keşfetmiştir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak bu tamamen etkili bir çözüm değildir çünkü nemin büyük bir kısmını dışarıda tutamaz.

Çığır Açan Güzellik Buluşu
Bu yüzden Langer su geçirmez olarak davranabilecek bir molekül araştırdı. Onun yaklaşımı bu soruna dışarıdan birisi olarak çözüm getirmekti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne yapılabilir ne yapılamaz bilmeyen birisi olarak. Üç yıl boyunca onun kontrolündeki bir grup bilim insanı daha önce tıbbi uygulamalarda kullanılan ama güzellik endüstrisinden hiç kullanılmamış birçok molekül üzerinde çalıştı. Ve bu sayede Langer PoliFloroEster ile karşılaştı; DVD ve kontak lenslerde de koruyucu kaplama olarak kullanılan insan yapımı suya dayanıklı bir bileşim. Geleneksel kabarıkla mücadele eden içeriklere göre çok daha küçüktür ve saça yapışıp saç telindeki boşlukları doldurarak suyun içeri girmesini engelleyen mikro ince kalkanlar oluşturur. Aynı zamanda yüzey temasını da azaltır.



Şirket tarafından finanse edilen araştırmada bilim insanları ‘No Frizz’in en iyi silicon seruma göre neme %30 daha fazla dayanıklı olduğunu ve 5 günlük kullanımdan sonra bu oranın %60’a çıktığını belirtmişlerdir.
Langer patente başvurmuştur ve Andora adındaki şirketin ortak kurucusu olmuştur. Bugün polimer içeren ürünlerin Yaşayan Kanıtı olarak adlandırılır. Bu şirket[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kozmetik ve güzellik endüstrisinin karşılaştığı en büyük zorlukların bazılarına[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni teknolojiler ve yeni icat edilen malzemelere dayalı birçok cilt ve saç ürünü üreterek yeni bakış açıları getirmeyi amaçlamaktadır. Langer ve bilim insanı olan iş arkadaşları bu endüstrinin aslında oldukça benzer olan ürünler üretirken sürekli aynı temel içerikleri kullandığını keşfetmişler.

Kabaran Saçlarla Mücadele
Şirket ‘No Frizz’in 30 yılda üretilen ilk kabarıkla mücadele teknolojisidir ve 2009 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu buluş birçok olumlu yorum almıştır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birçok ödül kazanmıştır ve yüzbinlerce kadının banyosuna doğru yolculuğa çıkmıştır


Saat: 23:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.