Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Saç - Makyaj Bakımı (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/)
-   -   Düzleştiriciyle Doğal Dalgalar Yaratmanın Sırları (https://www.forumaski.com/sac-makyaj-bakimi/82985-duzlestiriciyle-dogal-dalgalar-yaratmanin-sirlari.html)

Perii 05.01.2014 02:46

Düzleştiriciyle Doğal Dalgalar Yaratmanın Sırları
 
Düzleştiriciyle Doğal Dalgalar Yaratmanın Sırları
Bir düzleştiricin varsa, bir de maşa almana gerek yok. Düzleştirici kullanarak, saçında, maşayla bile yakalayamayacağın doğal dalgalar yaratabilirsin. Üstelik bunu yapmanın üç farklı yolu var.

Üç yolun da başlangıç aşaması aynı…

Bu işlemi kuru saçlara uygularsan çok daha iyi sonuç alırsın. Öncelikle saçını toplayıp, bir tutamını ayır. Bu tutamın, kalınlığı, elde etmek istediğin sonuca göre değişir. Daha kıvırcık saçlar için, ince; doğal dalgalı saçlar için ise, daha kalın tutamlar tercih et. Tutamın kalınlığı en az 2, en çok 5cm olsun.

Uygulamaya her zaman en alttaki saçlardan başlamanı öneririm. Enseden, başın tepesine doğru ilerle.

Dalgaların başlamasını istediğin noktayı iyi belirlemelisin. Kıvrımlar ne kadar dipten başlarsa, saçın o kadar hacimli ve kabarık gözükür.

Önemli bir nokta; saçına sıcak aletlerle müdahale etmeden önce, asla sprey ve benzeri ürünler sıkmamalısın. Bu tarz yanıcı ürünler ısıyla birleştiğinde, saçının yanmasına ya da zarar görmesine neden olur.

Birinci Yol:

Ayırdığın tutamı, iki parmağının çevresinde döndürerek yumak haline getir. İki prmağını yumağın içinden çıkararak, diğer elinle, yumağı tut. Bu şekli bozmadan saçı düzleştiricinin içine yerleştir. Bu aşamada parmaklarını yakmamaya dikkat et. Birkaç saniye bekledikten sonra düzleştiriciyi aç. Aynı işlemi saçının diğer bölümlerine de uygula.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


İkinci Yol:

Ayırdığın tutamı düz bir şekilde, düzleştiricinin arasına koy. Düzleştiricinin arasında sıkıştığından emin olduktan sonra; saçı düzleştiriciyle geriye doğru katla. Bir kaç saniye bekleyip bırak. Bu sefer aynı işlemi öne doğru yap. Bir geri-bir öne şekilde saçın ucuna kadar devam et. Bu yöntemle, her aşamada farklı yöne doğru kıvrımlar yaratarak, saçında doğal dalgaların oluşmasını sağlayacaksın.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Üçüncü Yol:

Tutamı düzleştiricinin arasına sıkıştırdıktan sonra, düzleştiriciyi bir tur döndür. Dödürürken yüzüne doğru değil, dışa doğru döndürdüğüne emin ol. Aynı işlemi saçının kalanına da uygula. Bu yol, diğer yollara göre daha seyrek ve daha geniş dalgalar oluşturur. Dalgaların daha belirgin olması için, yaptığın yerlere dönüp, tekrar işlemi uygulayabilirsin. Ya da bir tutam saçı, alt alta birkaç kez bu şekilde dalgalandırabilirsin.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

EndGirl 12.01.2014 01:27

Cevap: Düzleştiriciyle Doğal Dalgalar Yaratmanın Sırları
 
Bence işgence bu :D
Topuz yapıp açıyorum harika buklelerim oluyore :p

Coffee Queen 14.01.2014 16:09

Cevap: Düzleştiriciyle Doğal Dalgalar Yaratmanın Sırları
 
Bi kere onun adı düzleştirici ne işkence yapacaksın kendine düzleştir gitsin :kiskis:


Saat: 15:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.