|
Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Patlıcanın Faydaları konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
09.06.2015, 12:48 | #1 (permalink) |
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı? | Patlıcanın Faydaları Patlıcanın Faydaları Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir diyet yiyeceği olması dışında pek çok başka faydası da olan bir besin kaynağıdır. Aşağıda patlıcan tüketmenin bazı yararlarını başlıklar halinde inceleyebilirsiniz. Patlıcanın Sağlığa Faydaları
Patlıcanın Besin Değeri Patlıcanın lif açısından zengin bir gıda olduğunu söylemiştik. Aynı zamanda patlıcan B1 ve B6 vitaminleri ve potasyum minerali açısından da zengin bir besindir. Bakır, magnezyum ve manganez, patlıcanda bulunan diğer önemli minerallerdir. Kalori açısından da fakir olan patlıcan, diyet yapanlar veya düşük kalorili gıdalar tüketmek isteyen insanlar için ideal bir besin kaynağıdır. 100 gramlık çiğ patlıcan 24 kilo kalorilik bir enerji verir. Bunun 5,7 gramı karbonhidratken 1 gramı protein, 0.19 gramı yağ, 3.4 gramı ise liftir. Bu günlük ihtiyacımız olan lifin %9′una tekabül eder. Ayrıca patlıcanda kolesterol bulunmamaktadır. 100 gram patlıcanda 22 mikro gram folik asit bulunur. 0.65 miligram niasin, 0.28 miligram pantotenik asit, 0.084 miligram pridoksin, 0.037 miligram riboflavin, 0.039 miligram tiamin, ve çeşitli miktarlarda A, C, E ve K vitaminleri vardır. 2 miligram sodyum 230 miligram potasyum ihtiva eden yüz gramlık patlıcanda kalsiyum, bakır, demir, manganez ve çinko da bulunur. Patlıcan Yerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Patlıcan pek çok şekilde servis edilebilmektedir. Buğulama, haşlama, kavurma, kızartma gibi. Bazı yiyeceklerde patlıcanı protein yönünden zengin gıdaların yerine kullanılabilmektedir. Eğer patlıcanı protein yönünden zengin bir gıdanın yerine kullanmayı düşünüyorsanız, mercimek, peynir gibi başka protein yönünden zengin bir gıdayı öğününüze eklemeyi unutmayınız. Patlıcan, böbrek ve safra kesesi problemleri olan insanları rahatsız edebilecek bir yiyecektir. Bu, patlıcanın oksalat isimli bir organik aside sahip olmasından kaynaklanan bir durumdur. Pek çok insanın bu madde ile bir problemi olmasa da böbrek ve safra kesesi problemleri olan insanların bu maddeden uzak durması tavsiye edilir. Patlıcan ve ıspanak da bu hastaların uzak durması gereken gıdalardandırlar. Son olarak, bazı insanların ilk kez denedikleri besinlere alerjik reaksiyon gösterebildiklerini unutmamak gerekir. Eğer patlıcan tükettiğinizde herhangi bir çeşit alerjik reaksiyon belirtisi gösterdiyseniz lütfen hemen doktorunuza başvurunuz. Sonuç Patlıcan tarihte iki bin yıl öncesinde Hindistan edebi kayıtlarında mevcut bir besindir. 30’dan fazla Sanskritçe ismi bulunmaktadır. Bazı zamanlarda bazı bölgelerde bir süs bitkisi olarak bile yetiştirildiği olmuştur. Asya kültürlerinde doğal yollarla üretilen ilaçlarda kullanılmışlardır. Bu harika sebzeyi salatalarınızda güveçlerinizde ve farklı sulu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. |
09.06.2015, 12:50 | #2 (permalink) |
“Geçti artık,göğsümdekuş barınmaz anladım. ” (Metin Altıok) | Cevap: Patlıcanın Faydaları Ben çok severim patlıcanı yahu,hayır demem yani hiçbir yemeğine. Faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Bol bol devam o zaman
__________________ ''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..'' (Frida Kahlo) |
29.08.2016, 13:26 | #3 (permalink) |
| Cevap: Patlıcanın Faydaları Çok faydalı özellikle dolmasını, güvecini çok severim.Çiğ olarak da tüketirdim bolca ama çiğ tüketmeyin diyor uzmanlar |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |