Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Gıdaları Taze Saklamanın Yolları

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Gıdaları Taze Saklamanın Yolları konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.04.2015, 12:07   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Gıdaları Taze Saklamanın Yolları

Gıdaları Taze Saklamanın Yolları

Dr. Özgür Şamilgil gıdaları taze ve sağlıklı bir şekilde saklamanın yollarını anlattı


Elmanın üstünde çürük görürseniz hemen diğerlerinin yanından kaldırın, çürük elma sağlamların da bozulmasına neden olur.



Muzun tazeliğini korumak için salkımın kökünü naylon filmle sarın.



Diğer meyvelerin yanından uzak tutun, muzun salgılayacağı yüksek miktarda etilen gazı diğer meyvelerin olgunlaşmasını ve bozuşmasını hızlandırır.



Böğürtlen, yaban mersini, frambuaz, kızılcık, ahududu benzeri meyveleri hafif sirkeli suda saklarsanız küflenmelerini ve yumuşamalarını önlersiniz.




Domatesleri, güneş ışığından uzakta, oda ısısında veya buzdolabında tek kat halinde, kökleri üstte kalacak şekilde saklayın.

Plastik poşette saklarsanız daha kolay bozulur.





Kıyılmış veya püre yapılmış avokadonun ortasını çukurlaştırın, üzerine limon suyu veya zeytinyağı püskürtün, plastik kapak veya filmle kapatıp buzdolabında tutun. Bu şekilde kararmasını engellersiniz.







Bütün haliyle çabuk olgunlaşmasını isteseniz, birkaç gün oda ısısında muz veya elma yanına bırakın.







Salata için aldığınız yeşillikleri ıslaksa önce salata kurutucusunda çevirip kurutun. Açıkta bekletip kurutursanız öz suyunu kaybeder!

Geniş bir kaseye koyup üzerine nemini alması için gazete kağıdı yerleştirin. Sıkı bir plastik kapakla veya naylon filmle kapatın.







Patatesleri soğanların yanında saklamayın yoksa daha kolay filizlenirler. Elmaların yanında saklarsanız filizlenmeyi engelleyebilirsiniz. Kuru soğanı boru gibi bir file içine, tespih tanesi şeklinde tek tek dizip aralarına düğüm atarak saklayın. File yerine eski bir pantolonun bacaklarını da kullanabilirsiniz yeter ki soğanlar birbirine temas etmesin.







Yeşil soğanı ıslaksa önce kurutun. Bıçakla kıyın.

Boş bir plastik su şişesine doldurup buzluğa yerleştirip saklayın. Gereğinde kullanacağınız kadarını tencereye serperek boşaltın.





Mantarlar kese kağıdı içinde, kuru serin bir yerde veya buzdolabında saklanabilir. Plastik kapalı kapta saklanmamalıdır. Bu durumda nemimi atamayacağından bozulmaya bağlar.






Kuşkonmaza meraklıysanız, kesme çiçek gibi sap kısımlarından bir parça kesin, bir bardak suya koyun ve naylon filmle kaplayın, buzdolabında saklayın.







Adaçayı, biberiye, kekik gibi taze baharatları kıyıp, zeytinyağı ile doldurulmuş küçük buz kalıplarının içine koyarak dondurabilirsiniz.Gereğinde ihtiyacınız kadar donmuş parçayı çıkarıp yemek yaparken kullanabilirsiniz







Maydanoz, fesleğen, reyhan gibi taze baharatları, kökten hafif kesip, su dolu bardakta ve üzerini hava geçirmeyecek şekilde naylon filmle kaplayıp buzdolabında daha uzun süre koruyabilirsiniz.







Kekik gibi yağlı taze baharatları yapraklarını gevşek tutacak şekilde, köklerini bağlayıp ters asarak mutfakta saklayabilirsiniz.







Kesilmiş peynirin kurumasını engellemek için kesilen yüzeyini tereyağı sürerek kaplayabilirsiniz.

Peynir naylon filmle kaplanmamalı. Uzun süre dayanması için yağlı veya mumlu kağıda sarıldıktan sonra plastik poşete konulabilir.

Uygun şekilde paketlenen peynir, buzdolabının çok soğuk olmayan bir yerinde saklanmalıdır.











Nem ve sıcak, kuruyemiş üzerinde küf mantarı ve zehri oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden, vakumlu ambalajda ve buzdolabında tutulursa daha uzun süre taze olarak saklanabilir.







Et ile farklı gıdaları aynı rafta tutmayın, varsa mikrop bulaşmasını kolaylaştırırsınız.Çiğ ete dokunursanız elinizi yıkamadan diğer gıdalara dokunmayın.





Gıdalara bulaşıp bunama benzeri Alzheimer hastalığına neden olabileceğinden, alüminyum esaslı saklama veya pişirme kapları kullanmayın.







Buzdolabınızı tıka pasa doldurmayın. Soğuk hava dolaşımı yetersiz olursa gıdalar eşit şekilde soğutulamaz, sıcak kalan bölgelerdeki gıdalar kolaylıkla bozulabilir.





Meyve, sebze ve etleri küçük parçalar halinde doğrayarak buzdolabına koyarsanız havayla temas eden yüzeyi daha geniş olduğundan daha kolay bozulurlar.Mümkün olduğunca bütün olarak saklayın.






Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 10:03