Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Reishi Mantarı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/167000-reishi-mantari-hangi-hastaliklara-iyi-gelir.html)

DeRDeST 14.09.2015 19:04

Reishi Mantarı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
 
Reishi Mantarı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Botanikte 'ganoderma lucidum' olarak geçen reishi mantarı Çin'de 'lingzhi' Japonya'da ise reishi ismiyle bilinen, binlerce yıllık tıbbi geçmişe sahip, çok değerli bir mantar türüdür. Reishi Uzakdoğu kültüründe kudret, güç ve ölümsüzlükle sembolize edilmiş bir mantardır. Doğal ortamında yetişen yabani reishi mantarı besin öğeleri bakımından eşsiz olmakla birlikte çok nadir olarak bulunur. Ticari olarak üretilen kültüre alınmış türleri ise besin desteği olarak hap veya kapsül formunda sunulur. Aynı zamanda çeşitli ilaçların yapımında da kullanılmaktadır.

Reishi Uzakdoğu ülkelerinde 2000 yıldan daha uzun bir süredir tıbbi özellikleri ile tercih edilen, sağlıklı ve uzun bir ömür sürmek için kullanılan bir mantar türü olmuştur. Binlerce yıldan bu yana, başta hanedan mensupları olmak üzere, ilaç olarak kullanılan reihsi, polisakkarit içeriği ve antioksidan bileşikleri ile eşsiz bir mantar türüdür. Bu maddeler, başta bağışıklık sistemini güçlendirmek olmak üzere, kronik hastalıklarla mücadele ve serbest radikalleri nötralize etmek gibi bir dizi faydaya sahiptir.

Reishi mantarının ağırlığının %90’ını su oluşturur. Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, selenyum, demir, çinko ve bakır gibi mineraller bakımından zengindir. Reishi mantarı terpenoidler, steroidler, fenoller, nükleotidler, glikoproteinler ve polisakaritler gibi önemli bileşikler açısından zengindir. Bu bileşiklerden gelen yüksek seviyedeki antioksidan etkisi ile yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kan basıncını dengeler, hastalıklara karşı koruma sağlar. Kanseri önleme yeteneği ile kanser tedavisi hakkında en çok araştırma yapılan mantar türlerinden biridir. Reishi mantarında bulunan triterpenoid adı verilen bileşiklerin kanserli hücrelerin büyümesini ve yayılmasını önlediği bilinir.

Reishi mantarının diğer faydaları

Alzheimer veya huntington hastalıkları gibi tedavisi olmayan bilişsel bozukluklarda sinirlerin uyarılması ve büyümesi gibi bilişsel faaliyetleri teşvik eden etkilere sahiptir.

Alerjik reaksiyonların neden olduğu şikayetleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Histamin salınımını baskılayarak buna bağlı olarak gelişen cilt tahrişi vb. alerjik reaksiyonların giderilmesine yardımcı olur.

Kan akışını teşvik eder ve kan basıncını düşürür.

Beta-glukanlar olarak bilinen antioksidan içeriği ile hastalıklara karşı geniş bir yelpazede korunma sağlar.


Saat: 01:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.