Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
facebook bağlan


Brüksel Lahanası Nasıl Yenir?

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Brüksel Lahanası Nasıl Yenir? konusu , Brüksel Lahanası Nasıl Yenir? Kış aylarında çok tüketilen sağlıklı bir bitki olan brüksel lahanası, kansere iyi gediği düşünülen turpgillerdendir. İlk olarak nerede yetiştirildi ve dünyaya yayıldğı tam olarak bilinmez. Ancak ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.09.2015, 20:44   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Brüksel Lahanası Nasıl Yenir?



Brüksel Lahanası Nasıl Yenir?


Kış aylarında çok tüketilen sağlıklı bir bitki olan brüksel lahanası, kansere iyi gediği düşünülen turpgillerdendir. İlk olarak nerede yetiştirildi ve dünyaya yayıldğı tam olarak bilinmez. Ancak bir süredir Türkiye'de de pazarlarda görülür ve gittikçe daha fazla yaygınlaşmaktadır. İçi sarı dışı yeşil olan bu sebze hem pişirilerek hem de salatası yapılarak yenebilir.

Nasıl Yenir?

Kış mevisimi salata malzemeleriyle birlikte karışık bir şekilde salatası yapılabilir veya limon, sirke, tuz ile karıştırılarak sade brüksel lahanası salatası yapılabilir.

Börek malzemesi olarak soğanlı ve karabiberli olarak iç hazırlanabilir veya diğer iç malzemelerine ek olarak brüksel lahanası da eklenebilir ve hem iç malzemesi çoğaltılmış hem de börek daha sağlıklı olur.

Brokoli, havuç, brüksel lahanası ve diğer benzer sebzeler eklenip, tuzlandıktan ve hafifçe zeytinyağlandıktan sonra buharda pişirilir. Bu sayede sağlıklı kabul edilen bu kış sebzeleri lezzetli de olacaklardır.

Ispanak, pazı ve diğer kış otları pişirilirken karışıma bir miktar da brüksel lahanası eklenebilir.

Hemen hemen her yemeğin içine bir miktar konabilir. Çok fazla miktarda konmazsa içine konacağı yemekte farkedilmeyeceği gibi hoş bir tat verir.

Sadece tuzla haşlayarak sade olarak tüketilebilir. Eğer bu şekilde yenmek istenirse, haşlanmış lahanaların üzerine bir miktar tohumdan öğütülmüş karabiber serpilebilir. Çerez niyetine veya ara öğünde atıştırmalık olarak bu şekilde tüketilebilir.

Fırında hafif yağlanarak, kekikli ve üzerine sarımsaklı sosla kavrulabilir.

Şehriyeli çorbası yapılabilir.

Birçok farklı yöntemde pişirilebilen bu sebzenin turşusunun da yapılması mümkündür.

Zeytinyağında önceden doğranmış olan bir adet orta boy kuru soğan hafifçe kızartılır. Soğan pembeleştikten sonra irice doğranmış brüksel lahanaları da hafifçe kızartılarak pişirilir. Tabaklarda pirinç pilavı yanında veya üzerine tohumdan öğütülmüş karabiber serpilerek servis edilir.

Brüksel lahanası eğer çok pişirilmişse yumuşaklığından ve kokusundan dolayı sevilmeyebilir. Doğru yöntemlerde pişirilirse kış aylarının vazgeçilmez bir sebzesi olarak mutfaklarda yerini alır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
DeRDeST
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:56