Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
facebook bağlan


Damla Sakızının Faydaları

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Damla Sakızının Faydaları konusu , DAMLA SAKIZININ FAYDALARI NELERDİR NASIL KULLANILIR Damla sakızı, sakız ağacının ürettiği kendine özgü kokusu ile bilinen bir reçinedir. Damla sakızı sadece ülkemizde yetişebilen oldukça şifalı bir bitkidir. Pek çok derde ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Ela

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.05.2013, 22:59   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Damla Sakızının Faydaları





DAMLA SAKIZININ FAYDALARI NELERDİR NASIL KULLANILIR
Damla sakızı, sakız ağacının ürettiği kendine özgü kokusu ile bilinen bir reçinedir. Damla sakızı sadece ülkemizde yetişebilen oldukça şifalı bir bitkidir. Pek çok derde deva olan damla sakızı, aynı zamanda tatlılarda ve muhallebilerde kullanılan bir baharattır. Damla sakızının faydaları nelerdir, damla sakızı neye iyi gelir yada dala sakızı ne işe yarar diyorsanız açıklayalım.
Damla Sakızı Faydaları:
* Damla sakızı kısırlık için çok etkilidir.
* Astıma iyi gelir.
* Bronşları ve nefesi açar.
* Diş problemlerinde faydalıdır.
* Antiseptik özelliği sayesinde ağız hijyeni sağlar.
* Dişleri korur.

Damla Sakızı Nasıl Kullanılır:
Ambalajı içerisinde şeffaf kaya tuzuna benzer olanlar damla sakızı reçinesidir, ezilip kulanılacak olanlar onlardır. Bir de ambalajı içerisinde bulunan yeşil küçük kutucuk içerisinde bulunan madde ise, mumdur. Mum, damla sakızını sakız olarak çiğnemek için kullanılır. Mum damla sakızı ile birlikte çiğnenir ki, sakız dişlere yapışmasın. 1 paket damla sakızı 1 kg. süt içerisinde kullanmak için uygundur. Sakız aromasını fazla sevenler için bu ölçü tercihlerine kalmıştır. Tatlılarda fazla keskin aroma tatlının özelliğini kaybeder. O nedenle baharatları kararında kullanmalıyız. Damla sakızı havanda ezilir ve toz haline getirilir. Elde edilen bu toz tatlı ve muhallabilerin ocaktan indirilmesine 5 dakika kala içerisine atılır ve karıştırılır. Kurabiye ve çöreklerin hamuru yoğurulurken toz halinde hamur içerisine katılır ve yoğurulur.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Narsinha beğendi.
__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Ela, Narsinha
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:29