Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Balık yağının faydaları (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/56895-balik-yaginin-faydalari.html)

Urahara 22.09.2013 21:30

Balık yağının faydaları
 
Balık yağının faydaları

Balık yağı hakkında bilmek istediğiniz her şey.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Balık yağı, yemek pişirmek için kullandığımız normal yağlar ile karıştırılmaması gereken, sayısız sağlık yararı bulunan ve vücut için gerekli tüm temel asit ve mineral kaynağını sağlayan özel bir besin takviyesidir.

Balık yağı sardalye, ton balığı, somon, uskumru ve lüfer gibi yağ bakımından zengin balıkların dokularından elde edilir.

Balık Yağı Faydaları

Balık yağı, sağlıklı bir vücut bakımı için gerekli olan omega-3 yağ asitleri çeşitlerini içerir. Balık yağı bulabileceğiniz besinler antioksidan, selenyum ve iyodür içermektedir. Peki bu besinler size nasıl yardımcı olur?
• Kalp Sağlığını Geliştirir
Amerikan Kalp Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre, omega-3 yağ asitleri kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Balık yağı, LDL (kötü kolesterol) seviyelerini azaltmak ve HDL (iyi kolesterol) seviyelerini artırmak için omega-3 yağ asitlerinin kaynağı olarak hizmet verebilir.
Yapılan bazı ön araştırmalar da arthrosclerosis stokes (damar sertliği) azaltılması ve önlenmesi için etkin olduğu iddia ediliyor.
• Kilo Kaybına Yardımcı Olur
Profesör Peter Howe tarafından Güney Avustralya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma kilo verme konusunda balık yağının etkinliğini kanıtladı.
• Bağışıklık Sistemini Geliştirir
Daha etkili bir bağışıklık sistemi için, balık yağının düzenli tüketimi oldukça yararlıdır. Balık yağı, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek öksürük, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudunuzun savaşmasını sağlar.
• AIDS Hastaları için Yararlı
Lexington Beslenme Bilim Programı tarafından yapılan ön araştırma, AIDS hastalarını tedavi etmek için balık yağının fayda gösterdiğini gözlemlemiştir.
• Anti-inflamatuar Olarak Etki Gösterir
Kronik inflamatuar hastalığı, düzenli balık yağı tüketimi yardımı ile tedavi edilebilir. Balık yağı, bir tür spru, İBH (İrritabl Bağırsak Sendromu), ülseratif kolit, bağırsak sendromu, mide-bağırsak bozuklukları gibi bağırsak hastalıkları için iyileştirici etki gösterir. Crohn hastalığı olan kişiler için de gerekli vitamin diğer besinlerin emilimini zorlaştıran unsurlarla savaşır.
• Artrit Tedavisinde Faydalıdır
Royal Adelaide Hospital and University of Newcastle araştırmasına göre, yeterli miktarda tüketilen balık yağı artrit tedavisinde çok yararlı olabilir. Bununla birlikte, bazı araştırmacılar, artritli hastaların balık yağı kullanımı ile bazı yan etkilere karşılaşabilir olduğunu iddia etmektedir.
• Depresyon Tedavisinde Kullanılır
Omega-3 yağ asitleri intihar eğilimleri, üzüntü, kaygı, zihinsel yorgunluk, cinsel istek ve huzursuzluk gibi depresyon ve ilgili belirtilerin tedavisi için iyi gelmektedir. Yapılan ön araştırmalar, balık yağının duygudurum ve duygudurum bozukluklarını tedavi etmede faydalı olduğunu göstermektedir.
• Alzheimer Hastalığı için Faydalıdır
Balık yağında bulunan EPA ve DHA anahtar bileşenleri, Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlamaktadır.
• Cilt Sağlığı ve Saç İçin Faydalıdır
Balık yapı, cilt kuruluğunu engelleyerek, parlaklığı korumada yardımcı olabilir. Balık yağı, kaşıntı, egzama, döküntü gibi cilt problemleri için etkili bir tedavi yöntemidir. Buna ek olarak balık yağı, saçların parlak ve hacimli görünmesini sağlar ve saç köklerini besler.
• Tip 2 Diyabet için Etkilidir
Balık yağı, trigliserid düzeylerini azaltarak diyabetik hastalara yardımcı olur ve bu nedenle kalp damar hastalıkları için koruma kalkanı oluşturur.
• Hamileler için Faydalıdır
Balık yağında bulunan DHA beyin ve göz gibi bebeğin organlarının gelişimini destekler. Ayrıca balık yağı, düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığına karşı koruma sağlar. Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik için balık yağı tüketmek oldukça faydalıdır. Ancak, hamilelik için zararlı olabilecek A vitamini içeriğinden dolayı balık yağı gibi karaciğerlerden çıkarılan balık yağlarının tüketilmemesine dikkat edilmelidir.

Balık Yağı Yan Etkileri

Eğer diyet için balık yağı kullanımı düşünüyorsanız dengeli miktarda tüketmeniz gerekmektedir. Balık yağının çok fazla tüketimi mide rahatsızlığı ve aynı zamanda kilo alımı ve kan şekerine neden olabilir.
Zehirli kontamine balıklardan elde edilmiş balık yağı sizin için zararlı olabilir, bu sebeple balık yağını satın almadan önce her zaman, saflık ve kaliteye önem verin. Balık yağı takviyeleri kapsül, tablet, hap ya da yumuşak jeller şeklinde piyasada mevcuttur. Size en uygun olacak balık yağı tüketimi için doktorunuza danışmanızda fayda var.


Saat: 14:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.