Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
facebook bağlan


Kurban Bayramı'nda kalbinize dikkat edin

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Kurban Bayramı'nda kalbinize dikkat edin konusu , Kurban Bayramı'nda kalbinize dikkat edin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, kalp hastalarının fazla kırmızı et tüketiminde dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Hospital Park Grup Samsun Büyük ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.10.2013, 16:11   #1 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kurban Bayramı'nda kalbinize dikkat edin



Kurban Bayramı'nda kalbinize dikkat edin

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, kalp hastalarının fazla kırmızı et tüketiminde dikkat etmeleri konusunda uyardı.



Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Hospital Park Grup Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Filiz Karadaş, özellikle kalp hastası olan kişilerin fazla kırmızı et tüketmeme konusunda uyarılarda bulundu.
Karadaş, "Kalp hastalıkları açısından yüksek risk altında olan ya da kalp hastalığı tanısı konulmuş kişilerin bayramda beslenme düzenine önem vermeleri gerekiyor. Kırmızı et tüketimi ile ilgili özellikle etin fazla tüketildiği Kurban Bayramlarında vatandaşların sağlıkları açısında çok duyarlı davranmadıklarını görüyoruz. Aşırı et tüketiminin insanların Sağlık problemlerini üst düzeylere ulaştırdığı görmekteyiz. Bayramda et tüketimi arttığı için kalp ve tansiyon rahatsızlıkları nedeniyle sağlık kuruluşlarına müracaatlarda büyük artış görüldüğünü hatırlatmak isterim.
Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olan ve gelenek haline gelen kavurma yeniliyor. Bu yemekte kalp-damar, diyabet ve yüksek tansiyon hastalarını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle bayramda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli; aşırı et tüketmemelidir. Şayet kavurma yapılacak ise de içine tereyağı ve kuyruk yağı konulmadan kendi Suyu ile kısık ateşte pişirilmelidir. Yani hastalar kendilerine önerilen diyetlerini hiçbir şekilde bozmamalıdır. Bayram süresince güne hafif bir kahvaltı sofrası ile başlamak gerekir. Hatta öğün aralarına küçük bir meyve veya bir bardak ayran eklemek, öğlen yemeğinde hafif bir şeyler atıştırmak ve akşam yemeğinde aşırı yağlı besinleri tercih etmemek doğru olacaktır" dedi.

FAZLA TUZA DİKKAT

Fazla tuz tüketimi konusunda da sürekli uyarı yapmalarına rağmen bununla ilgili olarak da çok vakalar yaşadıklarını dile getiren Karadaş, "Bizlere gelen hastalarımıza 'tuzu azalt' dediğimizde sanıyorlar ki günlük sofralarındaki ekilen tuzun azaltılmasını anlıyorlar. Halbuki yemeğin pişirilmesi safhasında kullanılan tuzun azaltılması konusunda bizler uyarımızı yapıyoruz. Yemek pişirilmesi esnasında atılan tuzun ardından, hasta tadını alamıyorum diye biraz daha tuz ekliyor. Bu da kalp ve tansiyon hastalarına aslında büyük zarar veriyor. Yemeklerde tuz çok az ilave edilmeli, sofralardan tuzu kaldırılmalı hatta mümkünse yemeklere hiç tuz ilave edilmemelidir. Çünkü yemek için kullanılan besinler ve malzemelerin kendisi azımsanamayacak ölçüde tuz içermektedir. Bununla birlikte hazır ya da pişirilmiş olarak alınan pek çok yiyecekte de belli oranlarda tuz bulunur. Bu gerçek her zaman dikkatimizden kaçar. Örnek vermek gerekirse ekmeğin bile hazırlanışı sırasında hamuruna tuz eklenir. İşte kalp hastaları bu tür gıdaları tüketirken de çok dikkatli davranmaları gerekmektedir" diye konuştu.

__________________

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Narsinha, RaMSeS
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:05