Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/)
-   -   Adaçayının Faydaları Nelerdir ? (https://www.forumaski.com/saglikli-beslenme/71407-adacayinin-faydalari-nelerdir.html)

Pain 01.12.2013 18:00

Adaçayının Faydaları Nelerdir ?
 
Adaçayının Faydaları Nelerdir ?

Adaçayının bilinmeyen birçok faydasının olduğunu hatırlatmak isteidk sizlere.Adaçayı oldukça yararlı ve şifalı bir bitki türüdür.Adaçayı birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavi sürecinde kullanılan adaçayı, doktor tavsiyesi ve önerilerine göre kullanıldığı zaman çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.Adaçayı bitkisinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişli, karşılıklı olan beyaz keçeli yaprakları ve acımtırak, ıtırlı bir kokusu vardır.


Adaçayının faydaları:

Adaçayı sık kullanıldığında tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlüklerde çok yaralıdır.Adaçayı karaciğer için çok olumlu etkiler oluşturmaktadır.Adaçayı Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler ve iştahın açılmasını sağlar.

Adaçayı, mideyi ve bağırsakları rahatlatarak gazların dışkılanmasını sağlar.Adaçayı,kramp çözücü etkisi ile, ishalde çok rahatlatıcı etki gösterir.Gece terlemeleri ve aşırı terlemeler için, lavanta çiçeğinden başka yardımcı olabilen tek bitki olarak gösterilmektedir.

Ayrıca Adaçayı Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde özellikle kullanılır.

Alinti.


Saat: 07:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.