Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Salatalar
facebook bağlan


Közlenmiş Patlican Salatasi

Salatalar kategorisinde açılmış olan Közlenmiş Patlican Salatasi konusu , Közlenmiş Patlican Salatasi Malzemeler 8 adet patlıcan 3 adet domates 5-6 adet çarliston/sivri biber 3-4 diş sarımsak Limon Zeytinyağı Tuz Maydanoz Tarif Patlıcanları ateş üzerinde közleyin. Mangalda veya ocakta ızgara ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.04.2014, 23:53   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Közlenmiş Patlican Salatasi



Közlenmiş Patlican Salatasi



Malzemeler
  • 8 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 5-6 adet çarliston/sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Maydanoz
Tarif
  • Patlıcanları ateş üzerinde közleyin. Mangalda veya ocakta ızgara üstünde közleyebilirsiniz.
  • Közlendiğini nasıl anlayacaksınız? Piştiğinde patlıcan söner gibi oluyor ve içindeki su kaynayıp buhar çıkmaya başlıyor. O zaman ateşten alabilirsiniz. Tabii çevire çevire közlüyorsunuz.
  • Közledikten sonra patlıcanın kabuklarını soymak gerekiyor.
  • Eğer ateşten aldığınız patlıcanları gazete kağıdının arasına koyarsanız kabukları daha rahat ayıklayabilirsiniz.
  • Musluğu açıp suyu incecik akıtın ve elinizi ıslattığınız kadarıyla kalan ufak kabukları da sıyırın. Patlıcanları suya tutmayın, tadı kaçmasın. Rengi açık olsun isterseniz limon suyuna yatırın. Beklerken kararmasınlar.
  • Diğer tarafta domates ve biber ekleyecekseniz onları da ateşte közleyip, kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayın. (Domatesi biz közlemeden de ekliyoruz, her defasında da biber ilave etmiyoruz. )
  • Maydanozu da ince ince kıyın.
  • Patlıcanları doğrama tahtasına alın ve rahmetli Özcan teyzemin bana öğrettiği gibi patlıcanları didmeniz gerekiyor.
  • Yani bıçağı bastırıp ileri doğru sıyırarak patlıcanı ezerek koparın.
  • Bunu kısa aralıklarla yapacaksınız, böylece uzun uzun saçaklanmamış olacak.
  • En son közleme kabında pişirdiğim patlıcanlar lokum gibi oldu ve bu didme işlemini çok kolay yapabildim.
  • Sarmısakları ayıklayıp tuz ile birlikte havanda dövün ve bütün malzemeyi bir araya getirip karıştırın.
  • Özellikle ızgara köfte ve etin yanına çok yakışan bir mezedir.
  • Tabii bir de rakı açtınız mı, değmeyin keyfinize…


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
malumatfuruş, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 12:29