“Nohut Piyazı” “Nohut Piyazı” [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 su bardağı nohut 2 adet orta boy kuru soğan yarım demet maydanoz 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve tatlı kaşığı tuz malzeme listesiniden sonra soğanları doğrayarak işlemlere başlayalım piyaz için kullanılan soğanın aslında eflatun soğan olması gerekir ama diğer soğanları da kullanabiliriz yarım daire şeklinde doğruyoruz hani hep deriz ya “piyaz” şeklinde… aslında adını veren doğrama şekli bu soğanları çukur bir kaba aktarıyoruz üzerine 1 tatli kaşığı kadar tuz koyuyoruz ve canlılığını yitirene kadar ovuyoruz şimdi saplarıyla birlikte yarım demet maydanozu kıyıyoruz maydanozu soğanın üzerine ilave ediyoruz haşladığımız nohutu… 6 çorba kaşığı zeytinyağını 1 kahve fincanı kadar sirkeyi… ilave ediyoruz güzel bir şekilde karıştırıyoruz servise sunmak için bir tabağa aktarıyoruz geleneksel piyaz tarifinde üzerine haşlanmış yumurta konur arzu ederseniz haşlanmış yumurta da kullanabilirsiniz Afiyet Olsun! |
Saat: 01:22 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.