Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Salatalar
facebook bağlan


Pakora (Penjabi Cipsi)

Salatalar kategorisinde açılmış olan Pakora (Penjabi Cipsi) konusu , Pakora (Penjabi Cipsi) Pakora Yarım baş karnabahar 1 baş kuru soğan 250 gram ıspanak Nohut unu Tuz, karabiber, çekilmiş kişmiş, zerdeçal, kırmızı acıbiber Su Kızartmak için; Sıvı yağ Dip sos; ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.07.2015, 14:02   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pakora (Penjabi Cipsi)





Pakora (Penjabi Cipsi)

Pakora
Yarım baş karnabahar
1 baş kuru soğan
250 gram ıspanak
Nohut unu
Tuz,
karabiber,
çekilmiş kişmiş,
zerdeçal,
kırmızı acıbiber
Su

Kızartmak için;
Sıvı yağ Dip sos;
Süzme yoğurt
Kuru ya da taze nane
1 küçük salatalık
1 küçük diş sarımsak


Pakora Bu sene “boliwood”u keşfedince Hint kültürü dikkatımizi çeker oldu. Öylesine çeşitli baharatlar, öylesine egzotik tatları var ki, ister istemez deneylere sürüklüyor insanı. Elbette her deney neticesi memnun olmuyorsunuz. “ingliş vingiliş” filmini izleyenler “ladoo” yu hatırlayacaklar. Bir vesile ile tadına bakmak nasip olmuştu ve tam bir hayal kırıklığıydı. Ama “pakora” hiç öyle değil. Deneyenler bana hak verir mi bilmem ama bana biraz mücveri andırdı ama inanılmaz çıtır çıtır bir lezzet. Üstelik içinde un da yok, nohut unu var. Eminim internette kısa bir araştırma yaparak nohut ununu yapmanın yolunu da bulur sizin gibi hamarat takipçiler. Ben şanslıyım çünkü yakınlardaki bir markette nohut ununu bulabildim. Neyse uzattım yeterince tarife geçiyorum. Karnıbaharı geleneksel olmayan bir şekilde küp küp doğrayıp genişçe bir yoğurma kabına alalım. Soğanı da piyazlık doğrayıp üstüne alalım. Ispanakları da fazla incelemeden kalın kalın doğrayıp baharatlarımızla harmanlayalım. Baharatları tamamen damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben başlangıç olarak birer tarlı kaşığı kadar koydum ama bence biraz daha acı olabilirdi, kişnişi daha fazla olabilirdi. Dediğim gibi tamamen kişisel tercih! Harmanladığımız karışıma nohut unundan da 7-8 tepeleme yemek kaşığı kadar ekleyip karıştıralım. Bu aşamada belirtmeliyim ki unun miktarı tamamem göz kararı. Üzerine iki çay bardağı kadar su ekleyip karışım yapışkanlaşana kadar harmanlayalım. Bildiğiniz çamur kıvamında oluyor karışı. “bknz resimler” İyice kızdırdığımız sıvı yağda renkleri dönene kadar kızartalım. Yağ ne kadar kızgın olursa pakoralar o kadar az yağ çekerler. Kağıt havluya aldığımız cipslerimiz azıcık soğurken dip sosu, malzemeleri karıştırarak yapalım.

__________________
The End


Toprak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Toprak
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:58