Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/)
-   -   Firikli Acur Dolmasi (https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/100536-firikli-acur-dolmasi.html)

Perii 01.04.2014 23:08

Firikli Acur Dolmasi
 
Firikli Acur Dolmasi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
  • 500 gr. yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı d. salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gr. bulgur
  • 250 gr. firik
  • 2 kg. acur,
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Kırmızıbiber,
  • karabiber,
  • tuz
  • Yeteri kadar su
Tarif
  • Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır).
  • Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür.
  • Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur.
  • Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur.
  • Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.
  • Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur.
  • Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur.
  • Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir.
  • Servise sunulur.
  • Afiyet olsun.


Saat: 20:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.