Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Patlıcanlı Köfte Tarifi

Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Patlıcanlı Köfte Tarifi konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.04.2014, 18:34   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Patlıcanlı Köfte Tarifi

Patlıcanlı Köfte Tarifi

Patlıcanlı Köfte, güneydoğu yemekleri, fellah köftesi, patlıcan yemeği



Malzemeler:

Köfte malzemesi:
1.5 su bardağı irmik
2.5 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su (ıslatırken)
1.5 su bardağı su (yoğururken)

Patlıcanlı Harç
3 patlıcan
2 kuru soğan
2 yeşil biber (mümkünse acı olsun)
3 domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (olmasa da olur)
Kuru nane

Yapılışı:
İrmik ve bulgur yoğurma kabına alınır. Üzerine 1.5 bardak ılık su gezdirilir. 10-15 dakika kadar ıslatılır. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpilir, yoğrulur. Yoğururken köfte kurudukça az su gezdirilir. Ben yoğurma işlemi bitene kadar 1.5 bardak daha su kullandım. Islatırken kullandığım 1.5 bardak su ile beraber toplam 3 bardak su oldu.



El ıslatılarak ufak köfteler hazırlanır, yuvarlanır. Köfteler hazır olunca kurumaması için üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Kuru soğan yemeklik doğranır, zeytinyağıyla beraber tencereye alınır. Kısık ateşte kavrulur. Üzerine doğranmış yeşil biber eklenir. Patlıcanlar alaca soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye eklenir, karıştırılır (patlıcanlar yağı çekecektir, tereyağını eklemenin tam zamanı ) Tereyağı tencereye alınır. Salçalar ve pul biber ilave edilir. 1-2 dakika kadar kavrulur. Domatesler soyulur, küp küp doğranır eklenir. Tuzu eklenir, kaynayınca altı kısılır. Patlıcanlar yumuşamaya yakın kaynar su eklenir (su miktarını kendinize göre ayarlayın) Kaynayınca hazırladığımız köfteler eklenir. Kuvvetli ateşte fazla bekletmeden kaynaması sağlanır, sonra ocak kısılır. Köfteler pişince ocaktan alınır.



Fazla bekletmeden servis yapılır. Yanına taze biber ve yoğurtla çok iyi gider...


__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 03:15