|
Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Zeytinyağlı Kereviz konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
21.08.2014, 12:49 | #1 (permalink) |
| Zeytinyağlı Kereviz Zeytinyağlı Kereviz Malzemeler 1 kg kereviz 2-3 adet havuç 1 büyük patates 1 baş kuru soğan 1 adet portalalın taze sıkılmış suyu 3-4 adet küp şeker tuz zeytinyağı Tarif 1. Kerevizi patatesi ve havucu temizleyip küp küp kesin.Kereviz yapraklarının körpe olanlarını ayırın kerevizle birlikte pişireceğiz. Kerevizin diğer yapraklarını bir kenara kaldırın atmayın . 2. İnce çentilmiş soğanı zeytinyağında havuçlarla birlikte kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. 3. Kerevizi ve patatesi ilave edip tuzunu ve şekerini koyduktan sonra 1 adet portakalın taze sıkılmış suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin.Sebzelerle yanı hizaya gelecek kadar su koyun.Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı unu portakal suyunu yemeğe eklemeden önce sebzelerin üzerine serpebilirsiniz. 4. Ocağı kısın.Evinizde varsa yemeğin hemen üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtün. 5. Patatesler ve havuçları kontrol edin ezilebilir halde iseler yemeğimiz pişmiş demektir. 6. Soğuk servis edin. alıntı
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |