Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri
facebook bağlan


Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği

Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği konusu , Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği Malzemeler : 1,5 kg patlıcan 500 g iri kuşbaşı et 1/2 bardak nohut 1 adet iri soğan 5-6 adet domates 2-3 adet sivri yeşilbiber ...


Like Tree5Beğeni
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By VERA
  • 1 Post By Behice
  • 1 Post By EbruLi
  • 1 Post By EbruLi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.10.2014, 17:09   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği



Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği





Malzemeler :


1,5 kg patlıcan
500 g iri kuşbaşı et
1/2 bardak nohut
1 adet iri soğan
5-6 adet domates
2-3 adet sivri yeşilbiber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya 1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
1 yemek kaşığı nane


Yapılışı :

Nohutları geceden üstünü iki üç parmak geçecek kadar suda ıslatın.
Kuşbaşı etleri iyice yıkayın, bir tencerede üzerine 4-5 bardak su koyarak kaynatın. Etler kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpükleri alın. Etin köpüğünü aldıktan sonra geceden ıslatılmış nohudu ekleyin. Et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. En son tuzunu ekleyin.


Bu arada soğanı ince ince dilimleyin. Domatesleri soyun, küp küp kesin. Patlıcanları soymadan önce boyuna, sonra enine iri kuşbaşı parçalar halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Sarımsağı dişlerine ayırın, soyun ve havanda dövün.


Et ve nohut iyice pişince üstüne doğranmış soğan, domates salçası ve biber salçasını ilâve edin. Salçaları eklerken kolay karışması için bir kap içinde etin pişme suyundan biraz ekleyerek ezin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın..


Tencereye en son patlıcan, domates ve biberi ekleyin. Sumak ekşisi veya limon suyunu da katarak kapağını kapatın. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcan pişince dövülmüş sarımsağı ekleyerek 10 dakika daha kaynatın. Bu yemek tavalara kıyasla biraz daha suluca kalmalıdır.


Yağı kızdırın ve naneyi ekleyin, köpürür köpürmez ateşten alın. Doğramanın üstüne gezdirin. Yemeğe karabiber ekerek servis yapın.

Afiyet Olsun

Not: Yerel ağızda dorgama olarak anılan bu yemek baştan sona yağsız ve haşlama pişiyor. Yağ kızdırılıp son anda yüzüne gezdiriliyor. Bu açıdan son derece sağlıklı bir yemek. Bir zamanlar sadeliğine rağmen düğünlerde ve davetlerde yapılırmış ama eski önemini kaybetmiş. Patlıcan doğrama bazen patlıcanın sadece börk denilen kısmı kullanılarak da yapılır. Patlıcan, dolmalık veya kurutmalık hazırlanırken, sap kısmı kesilince sap tarafında kalan bir lokmalık patlıcanın baş kısmına börk denir, özellikle kurutmalık patlıcan hazırlanırken bolca biriken börk ile börk dorgama yemeği yapılırmış ama artık bu da kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerden biri olmuş.

Alıntı

Behice beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2015, 19:06   #2 (permalink)
La Tahzen!
Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği

Patlıcanı kızartmadan asla yiyemem .
Diğer türlüsü hep bana kokuyor :/

Papatya beğendi.
__________________
“вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç…
''ηαšïp''
VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.08.2015, 11:49   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği

Gaziantep'e gidicem şimdi bunun için

Papatya beğendi.
__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.08.2015, 11:50   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği

ıste bızım mutfak

Papatya beğendi.
__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.08.2015, 12:04   #5 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği

@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemeklerle aran iyi mi, zengin menüsü var seviyorum ben Antep Mutfağını

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 11.08.2015, 12:08   #6 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gaziantep Mutfağından Meşhur Patlıcan Doğrama Yemeği

Alıntı:
Papatya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemeklerle aran iyi mi, zengin menüsü var seviyorum ben Antep Mutfağını
yeme kısmıyla daha ıyı
yınede ogrencıyken ev halkının baya karnını doyurdum

Papatya beğendi.
__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Behice, melisabel, Papatya, VERA
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:00