Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?

Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Taze Fasulye Nasıl Pişirilir? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.09.2015, 19:41   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?


Güney Amerika'dan Afrika'ya Uzak Doğu'dan Akdeniz'e dünya çapındaki en çok tüketilen sebzelerden biri olan taze fasulye hemen hemen her ülkenin mutfağında bir yere sahiptir. Yazın tazesi kışın da konservesi ülkemizde sevilerek tüketilir.

Taze fasulye ilk olarak ayıklanıp doğrandıktan sonra kullanılır. Kışlık konserve hazırlığı yaparken biber, soğan ve domatesle beraber kavrulup konserve yapılabilirken tek başına da konserve yapılabilir.

Taze fasulyenin uç kısımları elle veya bıçak yardımıyla koparılıp kılçıkları aşağıya doğru çekilip temizlenir.

Kışlık taze fasulye hazırlama: Fasulyeler ayıklanıp doğranır ve yıkanır. Tencereye alınıp sararana kadar pişirilir. Kabuğu soyulup doğranmış domatesler eklenip domatesler ölene kadar pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve hemen sıcakken kavanoza doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve kavanoz ters çevirilerek bir gün bekletilir. Beklettikten sonra serin bir yerde nüfuz edilerek dilediğiniz zaman kullanılır. Fasulyeler konserve değil de dondurarak kullanmak istenirse fasulye piştikten sonra soğumaya bırakılıp buzdolabı poşetlerine doldurulup buzluğa atılır. Kullanılacağı günün sabahında buzluktan çıkarıp çözünmesini sağladıktan sonra kullanılabilir.

Zeytinyağlı taze fasulye yapımı: Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında ölene kadar kavrulur. İnce halkalar şeklinde doğranan biber eklenip domates salçası da eklenerek birkaç kere karıştırılır. Ayıklayıp doğradıktan sonra yıkanan fasulyeler eklenip fasulyeler sararana kadar kısık ateşte pişirilir. Bir çay bardağı su eklenir. Fasulye sararana kadar pişirilir ve üstüne soyulup doğradınan domatesler ve bir miktar tuz eklenir. Domatesler de piştikten sonra altı kapatılıp yanında pilavla ya da salatayla servis edilir.

Taze Fasulye salatası: Hem taze fasulye hem konserve fasulyenin kullanılabileceği tarifte öncelikle fasulye çok az su ilave ederek yumuşayana dek haşlanır. Fasulyeler yumuşadıktan sonra ateşten alınıp süzerek bir tabağa alınır. Fasulyenin haşlandığı su ise dökülmeyip kullanılacak yoğurtla karıştırılır. Birkaç diş sarımsak soyulduktan sonra dövülerek yoğurt karışımına eklenir. İsteğe göre göz kararı tuz eklenir. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt karışımı haşlanan fasulyenin üzerine dökülür. Küçük bir kapta sıvıyağ kızdırılıp pul biber eklenir. Ateşten alınan sos yoğurdun üzerinde gezdilirilir ve servis yapılır.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 23:22