|
Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
25.01.2017, 14:40 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi 1 orta boy karnabahar, 200 gr. kıyma, 1 orta boy soğan, 2 adet havuç, 2 adet sivri biber yada 1 adet dolmalık biber, 2 adet domates, 2 kaşık domates ve biber salçası karışımı, Tuz, Karabiber, 1 tutam maydanoz, 2 adet taze soğan, 2 kaşık margarin yada tereyağı, Fırında Kıymalı Karnıbahar Yapılışı Karnıbaharlar yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve tuzlu suyun içerisinde haşlanır. Soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır ve 2 kaşık sıvı yağ ilavesi ile tavaya alınıp kavrulur. Havuçlar soyulur ve iri olacak şekilde doğranıp, soğanla birlikte sotelenir. Ardından kıyma ve ince şekilde doğranmış olan biberler ilave edilir. Kıyma suyunu salıp çekene dek ara ara karıştırarak pişirilir. Kıyma suyunu çektikten sonra, ince doğranmış domates, salça biber ve tuz ilave edilip karıştırılır. Son olarak irice doğranmış taze soğanlar ilave edilip, bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alınır. Haşlanan karnıbaharlar fırın kabının içerisine boşaltılır ve kıymalı sos karnıbaharın üzerine döşenir Bir tutam maydanoz doğranıp yemeğin üzerine serpiştirilir ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile önceden ısıtılan 200° fırında pişmeye bırakılır.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |