Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/)
-   -   Antep usulü zeytinyağlı kuru dolması (https://www.forumaski.com/sebze-yemekleri/28562-antep-usulu-zeytinyagli-kuru-dolmasi.html)

Jaqen 17.03.2013 14:50

Antep usulü zeytinyağlı kuru dolması
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler
4-kuru acur
4-kuru dolmalık biber
4- kuru patlıcan
1 bardağı pirinç
4-5 soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz

2 domates
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı biber salçası
7 çorba kaşığı kuş üzümü
1 bardağı sumak
Karabiber yenibahar, tarçın
Sumak eksisi için:
2 çorba kaşığı su bardağı 1 su bardağı ılık suda karıştırarak eritin ve süzgeçten geçirin.

Yapılışı
Kuru acur, dolmalık biber ve patlıcanı haşlayıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı kıyın. Nane, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri fıstığı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası, kuşüzümü, nane, maydanoz, dereotu, sumak ekşisi, tozşeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Pirinç suyu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Hazırladığınız iç malzemesiyle acur, dolma biber, patlıcanları doldurup tencereye dizin.
Tencerenin üzerine 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.


Saat: 17:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.