Turşulu Dolma Tarifi Turşulu Dolma Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: Yarım kg az yağlı dana kıyma 1 soğan 250 gram köftelik bulgur 1 orta boy lahana 3 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı silor salçası ya da taneleriyle nar suyu 100 gram tereyağı ya da margarin 1 yemek kaşığı pulbiber Tuz Yapılışı: Lahananın kafa kısmı kesilip yaprakları haşlanır. Et, bulgur, tuz ve rendelenmiş soğan bir kaba alınıp yoğurulur. İç malzemesi ile lahana yaprakları sarılır ve tencereye dizilir. Diğer tarafta tereyağı eritilip domates ve silor salçası kavrulur. Pulbiber ve tuz eklendikten sonra yemeğin üzerine gezdirilir. Kaynamış su ilave ederek 15-20 dakika pişirilir. |
Saat: 12:44 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.