Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Kanseri Kas Yaparak Yen (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/106716-kanseri-kas-yaparak-yen.html)

SrKn 30.04.2014 11:04

Kanseri Kas Yaparak Yen
 
Kanseri Kas Yaparak Yen
Uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ekibin yürüttüğü çalışmada, kaslı vücuda sahip insanlarda kanserin yüzde 40 daha az görüldüğü ortaya çıkardı.

Haftada en az 2 kere düzenli olarak spor yapan ve sağlıklı beslenen kişilerin kansere diğer insanlara oranla daha az yakalandığını belirten araştırmacılar, kanserin riskini azaltmak için bisiklet sürülmesi veya ayrobik yapılması gerektiğini vurguluyor.

İsviçrede'ki Karolinska Enstitüsü'nde 20 ile 82 yaşları arasında 8677 kişinin yaşam tarzını inceleyen araştırmacı ekip, karın bölgelerinde yağ bulunan kişilerin kanser riskiyle yüzyüze olduğunu söyledi.

Çalışmaya katılan gönüllüleri her gün tıbbi kontrollerden geçirdikten sonra spor yaptıran araştırmacılar, kansere yakalanma riski yüksek olan kişilerin spor yaptıktan sonra bu oranın azaldığını gözlemledi.

Vücutta bulunan farklı iki kas gruplarının düzenli olarak çalıştırılması sonucunda kanseri önleyebilceklerini belirten grup, vücut geliştirmenin sadece dış görünüş için değil, sağlıklı yaşam içinde gerekli olduğunu ifade etti.

Sağlıklı yaşam için vücut geliştirmenin gerekli olmadığını belirten sağlık uzmanı Jessica Harris, "Günde sadece 5 dakika spor yaparak nefes açmak yeterli olacaktır" şeklinde konuştu.


Saat: 16:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.