Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Edisonun Buluşlarının Topluma Sağladığı Faydaları (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/106835-edisonun-buluslarinin-topluma-sagladigi-faydalari.html)

Perii 30.04.2014 22:16

Edisonun Buluşlarının Topluma Sağladığı Faydaları
 
Edisonun Buluşlarının Topluma Sağladığı Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Edisonun yaptığı icadların arasında en önemlisi tabiki ampülün bulunmasıdır.Edisonun bu icadı dünyanın en büyük icatlarından birisidir.Ampülün icadından önce insanlar mum, gaz lambası gibi ışıma aletleri ile aydınlanırken ampülün icadından sonra aydınlanma çok daha rahat, anlaşılır ve kolay bir hale gelmiştir.
Ampulün icadından önce, insanlar için güneş battıktan sonra ki ışık ihtiyacı büyük bir sorun haline gelmiştir. Tabi ki o zamanlar meşaleler, mumlar ve gaz lambaları gibi aydınlanma araçları kullanılıyordu.Bizleri o yıllara götürseler herhalde ampulsüz bir dünyaya pek de sabredemezdik.
Çağımızın en büyük nimetlerinden birisidir ampül, bir diğer deyişle lambalar.Akşamleyin karanlık çöktükten sonra elektriklerin gittiği zaman, ne yapacağımızı bilmez hale geliriz.Çünkü zifiri karanlık yapacağımız işleri yerine getirmemize izin vermez. Elektrikler kesilince biran önce ışıklar gelsin diye herkesin yaptığı gibi içimizden sayı saymaya başlarız. İşte bu ışığın faydalarını bize sağlayan, gecelerimizi gündüze çeviren, geçmişteki en büyük icatların başında ampül gelmiştir.Ampulün icatından bugüne dünyamızda pek çok şey değişti.
Ampülün avantajları ise yaygın kullanım alanı ve düşük maliyet sağlaması , ufak araçlara uyumluluğu, çok değişik şekillerde ve boyutlarda olabilmesi , kolaylıkla elektrik sistemlerine bağlanabilmesi ve düşük voltajlarda örneğin pillerle bile çalışabilmesidir.


Saat: 09:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.