|
Serbest Kürsü kategorisinde açılmış olan Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.08.2014, 21:24 | #21 (permalink) |
“ Kûn Fe Yekûn “ | Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Tamam ama Şöhretin büyüyünce unutma bu sözünü
__________________ Gel Kafamıza Göre Yürüyelim. Ama Sonra " Aşık " Olmak Yok.... |
06.08.2014, 21:25 | #22 (permalink) |
| Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Şöhretin cilvesine kapılmam, merak etme
__________________ . . . . . . . . . |
06.08.2014, 21:28 | #23 (permalink) |
“ Kûn Fe Yekûn “ | Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Hadi o zaman kolay gelsin ve sayfan hayırlı olsun der kaçarım
__________________ Gel Kafamıza Göre Yürüyelim. Ama Sonra " Aşık " Olmak Yok.... |
11.08.2014, 00:33 | #24 (permalink) |
| Patatesli ve Peynirli Muska Böreği Merhaba sevgili okurlar, Bugün pratik bir börek tarifi ile karşınızdayım.. Misafir mi geliyor çıkarın yufkayı, muska böreği yapın Hem basit, hem masrafı az.. Bakın size bir sır vereceğim, çok bilindik misafir gelince çay ile yapılan birşey olsun bu.. Sigara böreği misal senelerdir, kadınlarımızın vazgeçilmez atıştırmalığı, yanına kısır bir de zeytinyağlı yaprak sarması tamamdır.. Ama bazen insan bunlardan sıkılıyor ve yeni birşey denemek ve yeni birşey göstermek istiyor nispeten de olsa bayanız kanımızda var Hadi ama öyle değil mi bayanlar, efenim Ayşe Hanım bugün günde bize yine sigara böreği yaptı, içimiz dışımız sigara böreği oldu Fatma Hanım bugün bize tövbe estafurullah muska şeklinde bir börek çıkardı karşımıza.. ilk defa gördüm bunu ilk defa yiyeceğim, çok hoş görüntüsü var diyebilirler çokta normaldir.. Türkiyedeyiz unutmayın Bizim hatunlar biraz cins.. Hadi başlayalım.. Muska Böreği Tarifi Malzemeler : 5 yaprak yufka (istediğiniz kadar olabilir) Maydanoz 1 yumurta 4 Adet Patates 1 çay bardağı süt Beyaz Peynir Yarım çay bardağı yağ Pulbiber Karabiber Tuz İlk öncelikle içine koyacağımız harcımızı hazırlayalım; Patates harcı için; 3*4 patatesi haşlıyorsunuz, patatesler haşlandıktan sonra soyuyoruz ve bir çatal yardımı ile iyice eziyoruz, maydanozu ince ince doğruyoruz küçük parçalar halinde, 1 tatlı kaşığı tuz döküyoruz, tuz seviyorsanız biraz daha koyabilirsiniz çünkü patates çok tuz yiyor ardından isterseniz pulbiber ve karabiber de birer tatlı kaşığı koyabilirsiniz. Harcımız hazır.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peynir harcı için; Ortalama göz kararı, isterseniz beyaz peynir, tulum peyniri, yörenizin dökme peyniri veya çökelek olabilir, bizim köyün çökeleğinden yaptım. Boş bir kaba küçük küçük eziyoruz peynirimizi, ardından ince ince doğradığımız maydanozumuzdan göz kararı koyuyoruz, isterseniz içine bir adet yumurta atabilirsiniz isteğe bağlı, ben koymadım. Siz denediyseniz eğer çok kuru ise peynir koyabilirsiniz. Acı seviyorsanız içine biraz da pulbiber koyabilirsiniz. Harcımız hazır.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Not: Bizim evde daha çok patatesli ve peynirli gittiği için bunları tercih ettik. Eğer siz isterseniz; zeytinli, sucuklu, sosisli, kaşarlı vs. yapabilirsiniz Yufkamızın üzerine dökmemiz için bir sos daha hazırlamamız gerekiyor. 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı yağ 1 adet yumurta Bunları çırparak birbirlerine özdeşleştiriyoruz. Evet hazır.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hazırlanışı; 1. Yufkalarımızı açıyoruz ve tezgaha koyuyoruz.. Üzerine yufkalar için hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Teker teker yufkalarımıza bunu uyguluyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2. Şimdi yufkamızı yukarıdan aşağıya dümdüz yol şeridi gibi kesiyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3. Kesme işlemini yaptıktan sonra ayırıyoruz yufkaları içerisine malzeme ve sarmak için; fotoğraftaki gibi dümdüz tezgaha koyuyoruz ve malzememizin bir çay kaşığı kadar alıp yufkamızın üzerine koyuyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4. Bir kat üstünü kapatıyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5. Sonrasında, sağ taraf, üst taraf şeklinde sarıyoruz. Üçgen görünümü için.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 6. Yaptığımız börekleri tepsimizin üzerine alıyoruz, tepsinin altına yağlı kağıt koyuyoruz ve üzerine diziyoruz tek tek.. ve hazırladığımız süt yağ yumurta karışımını yine üzerine güzel kızarması için sürüyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 7. Üzerine isterseniz, susam veyatta çörek otu kullanabilirsiniz.. Ben çörek otu kullandım. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 8. Fırına veriyoruz, istediğiniz derece de olabilir hiç farketmez biraz erken kızarıyor, 5 dk. da pişebiliyor 180 derece de takip edin, yanmasın Lafa daldık, böreğimiz olmuş bile.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Afiyet olsun
__________________ . . . . . . . . . |
11.08.2014, 00:44 | #25 (permalink) | |
“ Kûn Fe Yekûn “ | Cevap: Patatesli ve Peynirli Muska Böreği Alıntı:
__________________ Gel Kafamıza Göre Yürüyelim. Ama Sonra " Aşık " Olmak Yok.... | |
11.08.2014, 12:24 | #26 (permalink) |
| Cevap: Patatesli ve Peynirli Muska Böreği Yaparim kargolatirim
__________________ . . . . . . . . . |
11.08.2014, 12:40 | #27 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ellerine sağlık canım.. Bende misafir vs olursa yaparım hem görüntüsü güzel eminim tadıda güzeldir.. |
11.08.2014, 13:07 | #28 (permalink) | |
| Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
evet tadida nefistir sagolasin canim..
__________________ . . . . . . . . . | |
24.08.2014, 20:20 | #29 (permalink) |
Isınan Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası severim yemek yapmayı. takip. |
25.08.2014, 00:58 | #30 (permalink) |
Fotokopileşmiş insan yığınları | Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Çok basit ve güzeller Emeğine ellerine sağlık |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |