Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Öncelikle herkese merhaba :) Sevgili okurlarım ve okuyacak olanlarım, kendime has yemek ve tatlı tariflerimi burada sizlerle paylaşacağım. Kendime has dediysem var olan yemek ve tatlı tarifleri ile karşınızda olacağım (cey) Kendime has sözcüğü o tarif üzerinde yapacağım küçük süprizler ve yenilikler için kullanılmış olan bir terimdir. Yaptığım tarifler hakkında veya yemek konuları hakkında dilediğiniz soruları sorabilir ve cevaplarınızı mevcut zaman içerisinde alabilirsiniz. Sizlere bu sorular hakkında elimden geldiğince yardımcı olacağım :gull: Sevgiler .. |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Immmm süper bi konu olmuşşşş (cey) Takibimdesin kırmızı24 |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Şimdiden canım çekti @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özel tarfiler de alabilmemiz mümkn mü ? :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Benim severek takip edeceğim bir sayfa :D |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Evet sevgili okurlar; hiç zaman kaybetmeden, memleketimin yöresine ait yani Sivas yöresine ait hamurişi tarifini sizlere sunacağım. Hem memleketimin o güzel tadını özlediğimden dolayı hemde sizlere sunmak adına bu hamurişini bu akşam yapmış bulundum :gulumse: Genel olarak Anadolu yemeğidir kabul ediyorum, bizde aslımızı hiç bir zaman inkar etmiyoruz. Birçok yörede buna benzer hatta tıpa tıp aynı, fakat üzeri için ayran değil de yoğurt şeklinde yapıp veyahut isminden bir iki harf değiştirip ''Efenim buda bizim yöremizin yemeği'' diyebiliyorlar :cikcik: Sadece buna kızıyorum. Asıl tarifi Sivas yöresine ait olup, türkçede ''Babiko'' kürtçede ise ''Glora Sir'' deniyor :) Tarifi çok kolaydır, yaşadığınız yerde yörenize ait ''tereyağ, yoğurt, un ve tuz'' gibi ürünleri bulamıyor olabilirsiniz, bu çok normal. Her ne olursa olsun bu lezzetlere erişmenize engel olamayacaktır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Babiko Tarifi Malzemeler; Tuz Su Alabildiği kadar un 2 diş sarımsak Yoğurt Tereyağ Hazırlanışı; İlk öncelikle alabildiği kadar un, tuz ve su ile hamurumuzu yapıyoruz. Önceden yağlamış olduğumuz tepsimize hamuru yayarak koyup fırınlıyoruz. Üstü ve altı aynı derecede sertleşip pişene kadar fırında kalıyor. Piştikten sonra küp şeklinde elinizle doğruyorsunuz, tabi biraz soğuması gerekiyor :) parçalayıp tabağa koyuyoruz. Üzeri için ayran hazırlamanız gerekiyor, tuz ve 2 diş sarımsağı dövüyoruz iyice ezdikten sonra hazırladığımız ayran ile özdeşleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı ayranımızı, üzerine döküyoruz. Son olarak tereyağımızı tavada eritip üzerine döküyoruz. Afiyet olsun :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Vay çok güzeleve basite benziyor yapılabilir bir tarif eline ve elelrine sağlık senin :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Ellerine sağlık, takip edilesi bir konu :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Hmmm hemen yapmalıyım :D Yada pardon yaa bu beni aşar :D Güzel bir konu , iyi düşünmüşsün @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].. Böylelikle merak ettiklerimizi yapabiliriz burdan yardım alarak :p You're waiting for a train... |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] harika bir konu ellerine sağlık.. Takipteyim.. |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Tarif vermek kolay onemlı olan yapılıp onumuze serılmesdır:d |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Biz ona sarmisakli deriz burda Cok lezzetli duruyo |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Hadi Bakalım Bayan Yavaş bir sonra ki tarifinizi beklıyoruz :d |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Aslında farklı bir tat, böyle bir karışımı hi tatmadım desem yalan olmaz... Denemek lazım canım çekti şimdi tadı nasıl acaba :gulumse: @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yapıp postalar mı ki :D |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
|
Patatesli ve Peynirli Muska Böreği Merhaba sevgili okurlar, Bugün pratik bir börek tarifi ile karşınızdayım.. Misafir mi geliyor çıkarın yufkayı, muska böreği yapın :) Hem basit, hem masrafı az.. Bakın size bir sır vereceğim, çok bilindik misafir gelince çay ile yapılan birşey olsun bu.. Sigara böreği misal senelerdir, kadınlarımızın vazgeçilmez atıştırmalığı, yanına kısır bir de zeytinyağlı yaprak sarması tamamdır.. Ama bazen insan bunlardan sıkılıyor ve yeni birşey denemek ve yeni birşey göstermek istiyor nispeten de olsa :) bayanız kanımızda var :kiskis: Hadi ama öyle değil mi bayanlar, efenim Ayşe Hanım bugün günde bize yine sigara böreği yaptı, içimiz dışımız sigara böreği oldu :) Fatma Hanım bugün bize tövbe estafurullah muska şeklinde bir börek çıkardı karşımıza.. ilk defa gördüm bunu ilk defa yiyeceğim, çok hoş görüntüsü var diyebilirler çokta normaldir.. Türkiyedeyiz unutmayın :) Bizim hatunlar biraz cins.. (cey) Hadi başlayalım.. :gulumse: Muska Böreği Tarifi Malzemeler : 5 yaprak yufka (istediğiniz kadar olabilir) Maydanoz 1 yumurta 4 Adet Patates 1 çay bardağı süt Beyaz Peynir Yarım çay bardağı yağ Pulbiber Karabiber Tuz İlk öncelikle içine koyacağımız harcımızı hazırlayalım; Patates harcı için; 3*4 patatesi haşlıyorsunuz, patatesler haşlandıktan sonra soyuyoruz ve bir çatal yardımı ile iyice eziyoruz, maydanozu ince ince doğruyoruz küçük parçalar halinde, 1 tatlı kaşığı tuz döküyoruz, tuz seviyorsanız biraz daha koyabilirsiniz çünkü patates çok tuz yiyor :) ardından isterseniz pulbiber ve karabiber de birer tatlı kaşığı koyabilirsiniz. Harcımız hazır.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Peynir harcı için; Ortalama göz kararı, isterseniz beyaz peynir, tulum peyniri, yörenizin dökme peyniri veya çökelek olabilir, bizim köyün çökeleğinden yaptım. Boş bir kaba küçük küçük eziyoruz peynirimizi, ardından ince ince doğradığımız maydanozumuzdan göz kararı koyuyoruz, isterseniz içine bir adet yumurta atabilirsiniz isteğe bağlı, ben koymadım. Siz denediyseniz eğer çok kuru ise peynir koyabilirsiniz. Acı seviyorsanız içine biraz da pulbiber koyabilirsiniz. Harcımız hazır.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Not: Bizim evde daha çok patatesli ve peynirli gittiği için bunları tercih ettik. Eğer siz isterseniz; zeytinli, sucuklu, sosisli, kaşarlı vs. yapabilirsiniz :) Yufkamızın üzerine dökmemiz için bir sos daha hazırlamamız gerekiyor. 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı yağ 1 adet yumurta Bunları çırparak birbirlerine özdeşleştiriyoruz. Evet hazır.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hazırlanışı; 1. Yufkalarımızı açıyoruz ve tezgaha koyuyoruz.. Üzerine yufkalar için hazırladığımız karışımı sürüyoruz. Teker teker yufkalarımıza bunu uyguluyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2. Şimdi yufkamızı yukarıdan aşağıya dümdüz yol şeridi gibi kesiyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3. Kesme işlemini yaptıktan sonra ayırıyoruz yufkaları içerisine malzeme ve sarmak için; fotoğraftaki gibi dümdüz tezgaha koyuyoruz ve malzememizin bir çay kaşığı kadar alıp yufkamızın üzerine koyuyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4. Bir kat üstünü kapatıyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5. Sonrasında, sağ taraf, üst taraf şeklinde sarıyoruz. Üçgen görünümü için.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 6. Yaptığımız börekleri tepsimizin üzerine alıyoruz, tepsinin altına yağlı kağıt koyuyoruz ve üzerine diziyoruz tek tek.. ve hazırladığımız süt yağ yumurta karışımını yine üzerine güzel kızarması için sürüyoruz. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 7. Üzerine isterseniz, susam veyatta çörek otu kullanabilirsiniz.. Ben çörek otu kullandım. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 8. Fırına veriyoruz, istediğiniz derece de olabilir hiç farketmez biraz erken kızarıyor, 5 dk. da pişebiliyor 180 derece de :) takip edin, yanmasın :kiskis: Lafa daldık, böreğimiz olmuş bile.. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Afiyet olsun :gull: |
Cevap: Patatesli ve Peynirli Muska Böreği Alıntı:
|
Cevap: Patatesli ve Peynirli Muska Böreği Alıntı:
Yaparim kargolatirim :p |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ellerine sağlık canım.. Bende misafir vs olursa yaparım hem görüntüsü güzel eminim tadıda güzeldir.. :) |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
evet tadida nefistir :) sagolasin canim.. |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası severim yemek yapmayı. takip. |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Çok basit ve güzeller :) Emeğine ellerine sağlık :gull: |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Alıntı:
Alıntı:
Teşekkür ederim balım :gull: |
Cevap: Behice ile Yemek ve Tatlı Dünyası Spora başladık sağlıklı kilo vermek için forumun bayanları pasta,börek resmi paylaşıyor olmazki ama böyle haksızlık :) |
Saat: 04:22 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.