Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Winston Churchill ile İsmet İnönü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/136028-winston-churchill-ile-ismet-inonu.html)

semragül 25.10.2014 14:42

Winston Churchill ile İsmet İnönü
 
Winston Churchill ile İsmet İnönü

2. dünya savaşı zamanı, dünyada savaş iyice ilerlemekte buna rağmen İsmet İnönü önderliğinde yeni kurulan Türkiye Devleti 1.dünya savaşında çektiği acıları tekrar yaşamamak ve bu savaşa girmemek için yoğun bir stratejik çaba sarfetmektedir.Defalarca Türkiye'ye gelip Türkiye'nin kendi saflarında savaşa girmesini isteyen Winston Churchill her seferinde İsmet İnönü'den olumsuz yanıt alınca çok kızar ve korumalarından birini çağırıp bir çuval buğday almasını ve bunu İsmet İnönü'ye göndermesini ister.Bir kaç gün sonra çuval İsmet İnönü'ye ulaşır. Çuvalı açan İnönü aynı zamanda çuvalda bir not bulur yazılı notta ,

''Biz ingilizler bu çuvalın içindeki buğday kadarız hepinizi mahvederiz'' der.

Bu notu okuyan İsmet İnönü derhal yaverlerinden birini çağırarak bir tavuk bulmasını ve bu tavuğu buğdayların içinde bulunduğu çuvala koyup Winston Churchill'e geri göndermesini ister.Bir kaç gün sonra çuval Winston Churchill'e ulaşır. Karşısında şişman bir tavuk ve buğdayların yarısından fazlasını bitmiş olarak gören ingiliz devlet başkanı notu görünce şaşkınlığını gizleyemez. Çünkü İsmet İnönü şöyle yazmıştır.

''Siz ingilizler bir çuvalın içindeki buğday kadar olabilirsiniz ancak bir aç tavuk kadar olamazsınız.''


Saat: 13:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.