Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Hayat böyle bir şey işte (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/149851-hayat-boyle-bir-sey-iste.html)

semragül 22.03.2015 01:47

Hayat böyle bir şey işte
 
Hayat böyle bir şey işte

Açılan bir defterdir hayat.Bir kere açıldı mı bir daha kapatılmayacak olan,bir sayfası çevrildiğinde bir daha dönülemeyecek olan.

İki mezar taşı arasında,birinden başlayıp diğerine koşar adım hasıl olan vuslattır.Bazen bayramdır hayat,gönül evinin senede iki kere kapısını çalan.Bazen de hıçkırıkla yankılı,bir ölü evidir.

Bazen ziyaretçisi bol,güneşli bir avlunun güvercini,bazen de yalnızlığın kara kedisi,yalnızlığın bizatihi kendisi.

Yeryüzüne rüzgârların savurduğu tozlu arzuların arkasındaki koşudur.Arayıp da bulamamak, bulup da kaybetmektir,kaybedip de kaygı kuyusunun başında yakılan ağıttır.

Dönüp dönüp akşamın karanlığına,sonsuz acizlik ve fakirliğine varmandır hayat.Aç ve susuzluğun içinden geçerek yorgun argın kavuştuğun tokluktur.

Hayat, hayatın seninle başlayıp sende bitmediğini idrak ettiğin andır.Kalbinden uzanan bir köprüden karşıya geçmendir.Karşıda, bir kalbin içinde ağırlanmandır hayat.

Bayramlara bile kabristanda başlamanın adıdır.Önce ölülerle, sonra dirilerle selamlaşmandır.Dünyayla ahiret arasında kurulan bağın başka bir adıdır hayat.

Gözlerini karanlığın denizine kapatıp,sabahın aydınlığında açmandır.İyiyken hastalanmak,hastayken de iyi olmaktır hayat.Dünyanın avlusunda durup bir sağa bir sola bakmaktır.Bir geleceğe,bir geçmişe,elindeki anın kıymetini bilmeye verilen isimdir.

Yaşamın tadına varmaktır bazen.Kavuşmaktır bazen,çoğu zamansa ayrılıktır.Bir hanede doğum,bir diğerinde sırası gelenin ölümüdür.Şehri sarmış olan rüzgârdır kimi zaman.Kimi zaman boğucu nemli bir havadır.

Büyümektir hayat, büyüyemeden ölmektir.Hayat, şöyle bir uğramaktır yeryüzüne.Sonra, sahil-i selamete çıkabilmek.Sonrası ebediyettir, yoksa bir hiçtir elinde kalakalan.Bazen derin bir idraktir, bazen koyu bir gaflet.

Kalbin derin bir hüzne saplandığı an da hayattır.Kalbin derin bir sevinçle havalandığı an da.İki uç arasında gidip gelen sarkaçtır.Sarkacın aniden durmasıdır.Hayat pul pul ışıldayan gökyüzüdür.Kara bulutların gözyaşı gibi aktığı andır.

Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpmektir,mutlu ederek mutlu olmaktır.Sağ elin verdiğinden,sol elin haberdar olmamasına meleklerin ettiği şahitliktir.

Uzun uzun konuşmaktır hayat.Suratına kapanan bir telefondur beri yandan.Bazen bir vadinin serinliğine yaslanmaktır.Bazen de kızgın güneşin altında ateşten giyilen gömlektir.

Aslında bir yolculuktur hayat.Soluk bir çizginin üzerinde,ürkek ürkek,seke seke yürümektir.Bazen koşmaktır,bazen ansızın düşmektir.Ağır ağır kalkmaktır ayağa.Dura kalka gitmektir azgın dalgalarla boğuşan bir gemide.

Kısa bir ziyarettir yeryüzüne hayat.

Dostuna, ahbabına bir selam verip, O'ndan gelip O'na dönmektir.

Hayat böyle bir şey işte,bazen öyle bazen böyledir.

Papatya 23.03.2015 22:10

Cevap: Hayat böyle bir şey işte
 
Alıntı:

Gözlerini karanlığın denizine kapatıp,sabahın aydınlığında açmandır.İyiyken hastalanmak,hastayken de iyi olmaktır hayat.Dünyanın avlusunda durup bir sağa bir sola bakmaktır.Bir geleceğe,bir geçmişe,elindeki anın kıymetini bilmeye verilen isimdir.

Hayat işte bugün iyiyiz yarın kötü, birgün varız yarın yokuz yaşadığımız anın kıymetini bilmek lazım :)

XxX 24.03.2015 00:04

Cevap: Hayat böyle bir şey işte
 
Hayat bi köpek baligidir çok adidir

Jaqen 24.03.2015 01:15

Cevap: Hayat böyle bir şey işte
 
Ne iyi olmak isterdim nede kotu bu hayatta. Hep bir dengede kalmaya cabaladim hayatta. Ve ne sansliyimki hayat hep bu dengeyi kurdurdu bana. Acisiyla tatlisiyla yasama imkani veriyorsa Allah. O hayatin tadini iyisiyle kotusuyle almalidir kuluda. Ne hayatin kotu yanindan hayati sonlandiririm. Nede hayatin iyiligine aldanirim.

Dunyaya bir kez geldiysem bu hayati bastan sona yasarim.


Saat: 21:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.